Delavci z neplačanimi prispevki bodo opozorili na svoje stanje v Ljubljani v sredo, 18. novembra, če se njihovi predstavniki ne bodo primerno dogovorili z vlado. Foto: MMC RTV SLO
Delavci z neplačanimi prispevki bodo opozorili na svoje stanje v Ljubljani v sredo, 18. novembra, če se njihovi predstavniki ne bodo primerno dogovorili z vlado. Foto: MMC RTV SLO
miklaužič, stjepan
Miklaužić je poudaril, da se zavzemajo za pravice vseh 150.000 zaposlenih v Sloveniji, ki so v podobnem položaju. Foto: MMC RTV SLO

Če sestanka ne bo, za sredo, 18. novembra, napovedujejo organizacijo skupnega shoda v Ljubljani. Kot je po sestanku za STA povedal predstavnik nekdanjih zaposlenih v podjetju Steklarska nova Stjepan Miklaužić, so se dogovorili, da bodo znova pisali vladi in zahtevali sestanek, na katerem bi skušali najti rešitev glede neplačanih prispevkov in odpravnin zaposlenih v državnih podjetjih.

Za pravice vseh zaposlenih v podobnem položaju
Miklaužić je ob tem poudaril, da se ne zavzemajo samo za pravice nekdanjih zaposlenih v Muri, Industriji usnja Vrhnika in Steklarski novi, ampak za pravice vseh 150.000 zaposlenih v Sloveniji, ki so v podobnem položaju.

Kot je znano, je Miklaužić prejšnji teden odvetniku Aleksandru Čeferinu vročil 227 pooblastil nekdanjih delavcev Steklarske nove, ki bo državo, ki je bila prek Kapitalske družbe 100-odstotna lastnica Steklarske nove, tožil zaradi neizplačila odpravnin po uvedbi stečaja v podjetju. Zaradi neplačanih prispevkov je država delavcem dolžna 2,5 milijona evrov.

Na oktobrskem srečanju predstavnikov Kada, sindikata in vlade je bilo dogovorjeno, da bodo prispevki poplačani iz vsakoletnega prispevka, ki ga Kad nameni Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije.

Kad tako vsako leto do 30. novembra v skladu s sklepom vlade zavodu nakaže skoraj 50 milijonov evrov, v skladu z oktobrskim dogovorom pa bodo letos iz teh sredstev poplačali tudi neplačane prispevke delavcev Steklarske nove.