Foto:
Foto:
Hrvaški trgovci se ravnajo po načelu bliže plaži - višje cene.

Trgovci na obali se tudi letos držijo načela bliže plaži - višje cene. Na tržnici Veruda v Pulju je kilogram sadja in zelenjave tako tudi do tri kune dražji kot v mestnih trgovinah. Med najdražjimi turističnimi mesti tudi letos prednjači Dubrovnik.

Razlike med Zagrebom in obalnimi mesti so precejšnje. Za kilogram piščančjega fileja boste tako v Zadru odšteli 55 kun (1.760 tolarjev), oziroma 17 kun več kot v prestolnici. Kilogram breskev v Pulju stane okoli 20 kun (640 tolarjev), v Zagrebu pa so za petino cenejše. Še večje razlike so pri paradižniku, ki je v nekaterih obalnih mestih tudi enkrat dražji kot v Zagrebu.

Za teden dni 5.000 kun
Povprečno tričlansko družino stane sedemdnevni dopust v Dalmaciji 5.000 kun ali 160.000 tolarjev, če se odloči za kosilo v restavraciji, pa se znesek ustrezno poveča.

Povprečna cena apartmaja se giblje okoli 300 kun (9.600 tolarjev) na dan, prav toliko je potrebno odšteti za hrano in aktivnosti, okoli 1.000 kun pa znesejo stroški prevoza.