Kdo bo lastnik T-2, bo, kot kaže, odločilo sodišče. Foto: www.t-2.net
Kdo bo lastnik T-2, bo, kot kaže, odločilo sodišče. Foto: www.t-2.net

Kot je znano, je upniški odbor T-2 v skladu s sklepom predlagal zmanjšanje osnovnega kapitala na poenostavljen način, zato da bi s tem pokril izgube, sočasno pa predlagal povečanje osnovnega kapitala z denarnimi vložki do višine enega milijona evrov. Ali se bodo upniki podali v tak način reševanja družbe, morajo odločiti do sredine maja.

S tem bi bil Zvon ena, ki je za zdaj 95-odstotni lastnik T-2, razlaščen, največji delež T-2 pa bi pristal v rokah Gratela, kar bi za Zvon ena zagotovo pomenilo stečaj. Za seboj bi Zvon ena potegnil tudi Zvon dva in Gospodarsko Rast, mariborski nadškofiji pa bi ostali velikanski dolgovi, ki jih sama ne bi mogla poravnati.

Zvon ena in druge lastnike T-2 bi lahko rešilo le poplačilo upnikov ali priprava za upnike sprejemljivejšega načrta prisilne poravnave. Zdajšnji namreč predvideva zgolj 34,6-odstotno poplačilo 112 milijonov evrov navadnih terjatev.

Zvon ena sicer namerava T-2 dokapitalizirati s 600.000 evri, kar je v petek že potrdil upniški odbor družbe, zdaj pa Zvon čaka še na mnenje upraviteljice prisilne poravnave in sodišča.