Razen upanja Pahor tekstilkam, drvarjem, picopekom in drugim ne more dati ničesar konkretnega. Foto: BoBo
Razen upanja Pahor tekstilkam, drvarjem, picopekom in drugim ne more dati ničesar konkretnega. Foto: BoBo

Morda v Mariboru, tule pa so anonimno organizirani protesti brez ideje, kako in s kom drugače naprej lahek plen televizijskih in vladnih manipulacij - premier si je že izmislil "leve"skrajneže. Kaj pa tiha večina?

Ta je izvolila starega člana "leve" politične elite, ki je imel celo podporo glavne tarče ljubljanskih protestov. Povrhu se je sprenevedal, da ne podpira vlade, podpira pa njene ukrepe, in pozival, naj politika "stopi skupaj". A kaj to dejansko pomeni? Ker je Pahor na strani vlade, ki je zanj tačas edina mogoča, to pomeni, da bi se ji morala opozicija podrediti in čim prej sprejeti njene reforme.

Pa še to: kot kandidat je dobro vedel, da kot predsednik države ne bo mogel narediti nič konkretnega za tekstilke, drvarje, picopeke in druge statiste svoje PopTV-jevske kampanje v slogu "Gostilna išče predsednika". Razen "upanja" seveda. Za vse to sprenevedanje, leporečje in vznesene obljube, torej za de facto volilne prevare - pa čeprav sam verjame vanje - kandidat ni bil kaznovan, ampak nagrajen z zmago.

Takoj se je zahvalil "za izredno široko podporo", kar je čista potvorba, dobil je podporo komaj 27 odstotkov vseh volivcev, ob najnižji volilni udeležbi do zdaj. Novi predsednik je torej del problemov, proti katerim protestira aktivna manjšina, ne pa del rešitve.
Lahko noč in srečno.