Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Stanje na cestah in mejnih prehodih

Jožica Frigelj - Arhiv

Virus je, virusa ni

Jožica Frigelj Virus je, virusa ni

12.09.2020

Žalostna sem. Zelo. Korona nas vedno bolj razdvaja. Saj prav enotni nismo nikoli bili (razen, ko se je šlo na ulice za plače), ampak zdaj pa sta se formirala le dva, popolnoma nasprotujoča si pola, le belo in črno, nobene sivine, nobene barve.

Šola in življenje

Jožica Frigelj Šola in življenje

08.08.2020

Vse pogosteje in glasneje se slišijo očitki, da današnja šola ne uči za življenje. Dejstvo je pravzaprav paradoksalno, saj niti ne vemo, kakšna znanja bomo čez 20 ali 30 let v življenju sploh potrebovali.

Razvrednotenje stroke

Jožica Frigelj Razvrednotenje stroke

05.07.2020

Vsakomur se je že kdaj zgodilo, da je podvomil v strokovnost ali strokovno delo koga drugega, pa naj je šlo za avtomehanika, ki je čisto majčken delček zaračunal, kot da so ga namensko zanj razvili kar na inštitutu Jožef Stefan.

O odsotnosti vizije

Jožica Frigelj O odsotnosti vizije

20.06.2020

Zdi se, da živimo le iz dneva v dan. Malce za včeraj, preostalo pa za danes, jutri prepuščamo usodi oz. naključju. Brez vizije in brez jasne strategije. Prav strašljivo pa je opazovati, kam nas to pelje.

Učiteljica na daljavo

Jožica Frigelj Učiteljica na daljavo

27.05.2020

Velikokrat se pohvalim, da sem v svoji učiteljski karieri počela malodane že vse: poučevala sem od 1. do 6. razreda, delala v jutranjem varstvu in podaljšanem bivanju, prevzela fakultativni pouk in številne interesne dejavnosti.

O zaupanju

Jožica Frigelj O zaupanju

18.04.2020

Se spomnite reklame o prvem bančnem računu za mlade? Nasmejan najstnik s plačilno kartico v roki ponosno razlaga: "Meni je pomembno, da mi zaupajo."

Kaj resnično šteje

Jožica Frigelj Kaj resnično šteje

04.04.2020

V teh "izolacijskih" časih se sprehajam po zelo neobičajnih poteh. Še ne tako dolgo nazaj sem bentila nad gnečo na ljubljanskih ulicah in trgih, danes pa izbiram nekoč najbolj prometne ceste: Zaloško, Litijsko, Poljansko. Celo BTC.

Ostanimo ljudje

Jožica Frigelj Ostanimo ljudje

25.03.2020

Tale virus nas je res ujel čisto nepripravljene. Čeprav je bil "prihod" pričakovan, nas je hitro zaprtje šol šokiralo.

Ko nas virus zbliža

Jožica Frigelj Ko nas virus zbliža

20.03.2020

Sem že imela napisano kolumno o "neživljenjski šoli", le malce piljenja je še potrebovala. Vmes pa se nam je zgodila korona in nekako se mi ni zdela več primerna, čeprav bo zagotovo nekoč prišla na vrsto.

Mnenja vs. dejstva

Jožica Frigelj Mnenja vs. dejstva

04.02.2020

Ne tako dolgo nazaj se je nekdo odločil, da mi napiše svoje mnenje, ki se glasi dobesedno takole: "Spoštovana, prosim, da ne širite več neumnosti kot jih v blogu rtv.

Jožica Frigelj "Brati pomeni početi podvige"

12.01.2020

Ko sem pred desetletji poučevala v 1. razredu, so starši pogosto prihajali z dvema prošnjama: otrokom naj naročim, da morajo vsak dan glasno brati in naj jim prepovem branje stripov kot reprezentativnih primerkov šund literature.

Učitelj za 21. stoletje

Jožica Frigelj Učitelj za 21. stoletje

08.12.2019

Učitelj mora kar naenkrat sam vedeti, kako naj dela, posredovati resnico, ki ni enopomensko definirana, vzgajati celostno, čeprav je zmešnjava vrednot popolna in predvsem biti svoboden in avtentičen ter za svobodo oblikovati tudi svoje učence.

Jožica Frigelj "Bolj kot sem normalen, več zahtevajo od mene"

18.11.2019

To je nedavno izjavil devetletnik na Ritalinu. Zabolelo me je. Tudi zato sem začela še bolj poglobljeno razmišljati o treh neučinkovitih i-jih naše šole.

O balastu v učnih načrtih

Jožica Frigelj O balastu v učnih načrtih

21.10.2019

Poslušate kdaj besedila sodobnih slovenskih popevk? Res pogoste so rime na a: bila sva mlada, imela sva se rada kot mlečna čokolada in slivova marmelada ...

Pomembno je, da je učitelj Človek

Jožica Frigelj Pomembno je, da je učitelj Človek

21.09.2019

Enkrat letno se v medijih mogoče pojavi novica o izjemnih učiteljih – ob svetovnem dnevu učiteljev in podelitvi državnih nagrad najbolj zaslužnim. A je vest vedno skromna.

Ne maram šole

Jožica Frigelj Ne maram šole

02.03.2020

Pred leti sem izvedla poskus: podarila sem otrokom cel dan v šoli, da delajo, kar hočejo. Bili so navdušeni. Prvo uro so se igrali, da so bili čisto 'penasti'. Drugo uro so se nekateri še vedno igrali, nekateri so risali.

Recepti za vsak dan

Jožica Frigelj Recepti za vsak dan

31.08.2019

Naše življenje krojijo recepti: kako speči kruh, kako narisati mačko, kako izbrati idealnega partnerja, kako zaslužiti 3.000 evrov na dan … Nekateri recepti se prenašajo iz roda v rod, nekateri so novodobna pogruntavščina.

Za vedno (oz. vsaj do upokojitve) mlad

Jožica Frigelj Za vedno (oz. vsaj do upokojitve) mlad

25.07.2019

Učitelji se pogosto šalimo, da imamo pravzaprav res srečo, saj nas delo z mladimi ohranja mlade. No ja, mladostne. Kot v vsaki šali je tudi v tej precej resnice.

Začnimo se (spet) pogovarjati

Jožica Frigelj Začnimo se (spet) pogovarjati

21.06.2019

Ne vem točno, kdaj se je vrinila v naša življenja … Popolnost! Kar naenkrat sem se zavedela, da v svoji povprečnosti nekako ne sodim več v ta čas. Moje stanovanje se ne blešči v popolni čistoči.

Številčno predalčkanje

Jožica Frigelj Številčno predalčkanje

20.05.2019

Več kot 36 let že opravljam enega najlepših, a tudi najtežjih poklicev – sem učiteljica v osnovni šoli.

Stran 1 od 2
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov