Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

V Sinagogi Maribor razstava o sovjetskem oficirju judovskega rodu in film o vstaji taboriščnikov, ki jo je vodil

Z drevišnjim odprtjem razstave in projekcijo filma se v Sinagogi Maribor uradno začenja program oznamovanja letošnjega mednarodnega dneva spomina na žrtve holokavsta.

Mladinsko gledališče preklicalo protestno medijsko konferenco

Slovensko mladinsko gledališče je "kot gesto dobre volje" odpovedalo za danes napovedano protestno medijsko konferenco v dvorani Nove pošte, saj jim je minister Dejan Prešiček predlagal dialog.

Performans Druga vrsta: mogoče onkraj lupin ni ničesar

V mariborskem Kibla Portalu nocoj pripravljajo performans mlade umetnice in avtorice Betine Habjanič z naslovom Druga vrsta, v katerem se ukvarja s psihološkim fenomenom klavniškega sindroma.

Slapnik, zapuščeno vas v Brdih, bodo obnavljali skozi resničnostni šov

Vasica Slapnik v severnem delu Goriških brd je že več deset let zapuščena, zaradi privlačne lege in predvsem arhitekture pa potekajo prizadevanja za njeno oživitev.

V LGL se bo Mali princ kot kader filma noir pred gledalci izluščil kot pesem o ljubezni

Na malem odru Lutkovnega gledališča Ljubljana (LGL) nocoj pripravljajo premiero predstave po motivih Malega princa, kultnega dela francoskega pisatelja in pilota Antoina de Saint-Exuperyja.

Kasselska documenta, manifestacija sodobne umetnosti, s stalnim razstaviščem

Documenta, ena najpomembnejših razstav sodobne umetnosti v svetu, bo v svoji petnajsti izvedbi dobila stalno razstavišče.

To se pri nas ne more zgoditi: ameriški filmar in politik slovenskih korenin o vzponu fašizma

Teo Žagar, ameriški filmar in nekdanji demokratski državni kongresnik iz Vermonta, v središče svojega novega dokumentarnega filma postavlja roman o vzponu fašizma v ZDA iz leta 1935.

Bittercoin ali "najslabši rudar vseh časov" in njegova družba se predstavita

"Tehnologija s svojim razvojem - v polju umetnosti še prav posebej - odpira nove sfere in načine ustvarjanja, omogoča nove estetike in poraja nove teme, tudi načine vedenja, oblikovanja misli in ne nazadnje videnja sveta," meni César Escudero Andaluz.

Pierre-Joseph Proudhon

Kadar stremijo k moči, so vse stranke - brez izjeme - različice absolutizma.

Igralski ceh Akademijo obtožil "ustrahovanja" okrog oskarjev

Ceh ameriških filmskih igralcev (SAG) je Akademijo filmskih umetnosti in znanosti obtožil "ustrahovanja". Kopja se lomijo okrog bliskovito bližajoče se podelitve oskarjev.

Lendavska kandidatura za prestolnico kulture se zapleta

Programski svet, ki pripravlja kandidaturo Lendave za evropsko prestolnico kulture leta 2025, sta po zamenjavi na županskem stolčku zapustila najvplivnejša moža ‒ Mitja Čander in Aleš Šteger.

Amazon se brani obtožb, da zaradi njih pisatelji zaslužijo manj

Spletni gigant Amazon izpodbija ugotovitve nedavnega poročila ameriškega pisateljskega ceha (Authors Guild), ki Amazonov monopol krivi za "krizo epskih dimenzij", ki je doletela ameriške pisce.

Vračajo se prvotni Izganjalci duhov, "ženska različica" pozabljena?

Ivan Reitman bo franšizo obdržal v družini. Režijo "skrivnega" nadaljevanja njegovih komedij Izganjalci duhov I in II bo prevzel režiserjev sin, Jason Reitman (V zraku, Juno). Film ne bo povezan z rebootom iz leta 2016 z žensko igralsko zasedbo.

Vsi obrazi reke, ki se vije skozi življenja Ljubljančanov

Nova razstava Bojana Velikonje se osredotoča na motiv reke Ljubljanice v njenem dvojnem pojavljanju - kot vodnega toka v naravnem okolju in kot neločljivega sestavnega elementa mesta, ki živi ob njem in z njim.

Preroditelj in zvezdnik francoskega stripa Lewis Trondheim klepeta z Izarjem Lunačkom

Serija Pop up strip, ki jo na Vodnikovi domačiji organizirajo skupaj z Zavodom Stripolis, drevi prinaša klepet z Lewisom Trondheimom, ki je v 90. letih preteklega stoletja osnoval založbo L'Associacion, eno najvplivnejših francoskih avtorskih založb.

Na Madžarskem predstavili javnosti doslej neznan Klimtov relief

V Budimpešti so te dni na generalni skupščini Združenja za madžarsko notranje oblikovanje predstavili pred nekaj leti odkriti štukaturni relief, ki je delo avstrijskega umetnika Gustava Klimta.

Kusturici eno najvišjih afriških priznanj, ki so ga bili deležni tudi že Mandela, Castro in Chavez

Emir Kusturica je letošnji prejemnik nagrade humanitarne fundacije Mkiva iz Južne Afrike, ki mu jo bodo podelili na drevišnjem zaključku festivala Kustendorf, ki ga je ta srbski filmar ustanovil leta 2008.

Med 30.000 igralkami našli Mario za Spielbergovo Zgodbo z zahodne strani

Za vlogo Marie v predelavi enega najbolj priljubljenih filmskih muzikalov Zgodba z zahodne strani, ki ga bo režiral Steven Spielberg, je bila izbrana 17-letna srednješolka Rachel Zegler iz New Jerseyja.

Zoran Hočevar: Tole zdaj

Tole zdaj je roman o nastajanju romana – celo dveh romanov, saj avtor Zoran Hočevar v njem popisuje ustvarjalni proces oziroma vse tisto, kar pač ob tovrstnem delu spada zraven.

Umrla je likovna umetnica Zdenka Golob Borčič, nagrajenka Prešernovega sklada

V 91. letu starosti se je poslovila Zdenka Golob Borčič, likovna umetnica, slikarka, grafičarka, ilustratorka in pedagoginja, ki je leta 1979 prejela nagrado Prešernovega sklada.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...