Svoj dokumentarec opisuje kot "bolj nekonvencionalen pogled na dokumentarni film o popularni kulturi".

Ashley in Mary-Kate Olsen, ki sta si kot malčici in najstnici tlakovali pot v igralskih vodah, sta se v
Ashley in Mary-Kate Olsen, ki sta si kot malčici in najstnici tlakovali pot v igralskih vodah, sta se v "zrelejših" letih osredotočili le na modo. Foto: AP

V napovedniku, ki počasi razkriva fotografijo Olsenovih na rdeči preprogi, Meerza postavlja ključna vprašanja: "Ali je bila Polna hiša? Je bila slava? Je bila moda? So bile skodelice za kavo, cigarete in sončna očala? Ali pa je nostalgija? Kaj je na dvojčicah, zaradi česar sta tako skrivnostni? Kaj je tisto, kar nas pritegne? Kaj je z njima? Ste Mary-Kate ali Ashley?"

Nikoli je ne preseneti, ko srečuje vedno več ljudi, ki so ohranili enako raven navdušenja nad dvojčicama tudi več let po tem, ko sta se večinoma umaknili iz oči javnosti.

"Po nekaj letih dela na dokumentarnem področju, praksi, kjer preučiš namen vsega, sem začela razmišljati o svoji in vsej naši naklonjenosti do njiju in začela ponovno pregledovati gradivo ter se poglabljati v študij in skrivnost veliko bolj, kot sem si lahko predstavljala," je njene besede povzela spletna stran Nylon.

Sorodna novica Foto: Dvojčici Olsen - od otroških igralskih zvezdnic do modnega oskarja

Kot indijsko-britansko žensko, ki je v 90. letih prejšnjega stoletja odraščala v Združenem kraljestvu, Meerza, ki je film režirala in je tudi pripovedovalka, še posebej zanima, kako sta slog in moda dvojčic povezana z zahodnimi ideali ženske lepote mladostnikov in kakšna je kulturna obsedenost, ki jo posredujeta mladim ženskam.

Mary-Kate Olsen in Ashley Fuller Olsen, rojeni leta 1986, sta ameriški modni oblikovalki in nekdanji igralki. Igralsko sta debitirali kot dojenčka, ko sta upodabljali Michelle Tanner v televizijski seriji Polna hiša. Pri šestih letih sta Mary-Kate in Ashley začeli skupaj igrati v drugih televizijskih oddajah, filmih in video projektih, ki so se nadaljevali v najstniških letih. Prek svojega podjetja Dualstar sta se že v mladosti pridružili vrsti najbogatejših žensk v ameriški zabavni industriji.

Mary-Kate in Ashley sta bili leta 2003 uvrščeni na 83. mesto 100 najvplivnejših znanih osebnosti po izboru revije Forbes. Aprila 2004 sta postali najmlajši zvezdnici, ki sta dobili svojo zvezdo na hollywoodskem pločniku slavnih.

"Želela sem ustvariti okvir, skozi katerega bi lahko ponovno ocenili občutke, ki jih njuni filmi izzovejo. Filmi dvojčic so na spletu precej nedostopni, a se mi zdi prav, da bi se filme vnovič vrnilo javnosti prav v času, ko je njuno občinstvo večinoma odraslo," pravi Meerza.

Dokumentarec je produciral WePresent, platforma za digitalno umetnost WeTransfer.