Pečena koruza, zaščitni znak Trnfesta. Foto: BoBo
Pečena koruza, zaščitni znak Trnfesta. Foto: BoBo
Kljub vsem težavam organizatorji obljubljajo 33 dni in večerov pestrega in kakovostnega dogajanja. Foto: BoBo

A morda zadnjič, če jim v društvu ne bo uspelo poplačati 20-letnih dolgov ...

Z razstavama Zoelandija francoske striparke Zoe Thouron ter Ena zgodba z lisičko Mihe Hančiča se bo v trnovskem kulturnem hramu Franceta Prešerna nocoj ob 20.00 začel morda, kot so ga naslovili organizatorji, Zadnji Trnfest?. Za udaren glasbeni uvod v enomesečno festivalsko dogajanje bodo letos poskrbeli Demolition Group.

Zadnji Trnfest? so pripravili s 30 odstotki manj sredstev kot lani, kljub vsemu pa obljubljajo 33 dni in večerov pestrega in kakovostnega dogajanja za ljubitelje glasbe, gledališča, razstav in filmskih projekcij.

Pride tudi legendarni Jello Biafra
Med tujimi nastopajočimi velja omeniti nekdanjega frontmana legendarne punk zasedbe Dead Kennedys Jella Biafro s spremljevalno skupino The Guantanamo School of Medicine, sicer pa se med drugim obetajo nastopi zasedb Bitch Boys, Leni Kravac, Dandelion Childern, Dirty Sanchez ter Red Five Point Star Orchestra.

Gledališki program bo temeljil na produkciji KUD-a Franceta Prešerna, razstavni program Poletje v stripu pa bo ponudil še postavitve del Izarja Lunačka, Mateja Kocjana Koca ter norveške stripovske produkcije Nordavind!. Ob četrtkih bodo v Trnovem filmski večeri, ob koncih tedna pa delavnice. Med drugim bodo na Trnfestu ponovno presegali rekord z Impro maratonom, ki naj bi letos trajal kar 30 ur.

Najmlajšim obiskovalcem bodo namenjeni četrtki, med 29. in 31. avgustom pa bo tudi Trnfestov sestrski festival Emonska promenada, ki bo Emonsko ulico spremenil v ustvarjalno sprehajališče, polno umetnikov z vsega sveta.

Andrej Sevšek o zadnjem Trnfestu
Trnfest: Po zgodovini priljubljenega festivala
Andrej Sevšek o zadnjem Trnfestu
Trnfest: Po zgodovini priljubljenega festivala