Poleg Male šole je bilo predvideno tudi podrtje Jalle Jalle. Foto: RTV SLO
Poleg Male šole je bilo predvideno tudi podrtje Jalle Jalle. Foto: RTV SLO
Jalla Jalla
Rušenje je predvideno tudi za objekt Jalla Jalla. Foto: RTV SLO

Čeprav je tiskovna predstavnica Inšpektorata RS-a za okolje in prostor Helena Lovše Vrhovec zagotovila, da je rušenje objekta odloženo za nedoločen čas, pa na Metelkovi tega ne verjamejo in zato napovedujejo manifestacijo, ki bo trajala do torka zjutraj.

Inšpektorat sprva brez izjav
Že v začetku tedna so predstavniki AKC Metelkova mesto javnost obvestili o napovedanem rušenju sprva Male šole, nato pa še objekta Jalla Jalla in vseh nadstreškov južnega dela AKC Metelkova mesta. Inšpektorat RS-a za okolje in prostor o tem do zdaj ni dajal izjav, posredoval je le povzetek celotne zgodbe o načrtovanju rušenja posameznih objektov Metelkove mesta.

MOL rušenju nasprotuje
So pa pri MOL-u že v sredo povedali, da o rušenju niso bili obveščeni in da mu nasprotujejo. MOL je julija 2005 pri Zavodu za varstvo kulturne dediščine Slovenije sprožil postopek za vključitev Metelkove v register premične kulturne dediščine. Prav zato se po besedah vodje oddelka za odnose z javnostmi zavoda Damijana Prešerna rušenje na celotnem območju Metelkove mesta ne more začeti brez njihovega soglasja. Zaenkrat pa inšpektorat nanje ni naslovil nobenega zahtevka za poseg v objekte, zato tudi ni bilo izdano nobeno dovoljenje.