Tudi Leeloojamais bodo koncertirali v Kranju. Foto: Miran Juršič
Tudi Leeloojamais bodo koncertirali v Kranju. Foto: Miran Juršič
Slišati bo mogoče tudi Jana Plestenjaka. Foto: Menart
Zvrstilo se bo več kot sto dogodkov. Foto: Teden mladih

V dobrem tednu dni se bo na različnih prizoriščih zvrstilo več kot sto dogodkov. Prvi večer so na gradu Khislstein nastopili skupini Day Out in Tabu ter Omar, na Pungertu pa se je predstavila skupina Olivija.

Med koncerti organizatorji poudarjajo še N'Toka, skupino Leeloojamais, Bobnars United, The Pokerheads, Soulfingers, Jana Plestenjaka in Adija Smolarja, na sklepnem koncertu pa bodo 14. maja nastopili Moonlight sky, Big foot mama ter Slon in Sadež.

Od tekmovanj do predavanj
Za vsak okus se bo našlo nekaj, saj so organizatorji poskrbeli tudi za predstave senzorialnega gledališča (Polnočna Margareta), adrenalinsko tekmovanje v urbanem okolju (Pustolovec rajd), predavanje Toma Križnarja o nomadih na sudansko-etiopski meji, vrsto delavnic, literarno debato o tem, kako napisati maturitetni esej, Otok plesa, ljubezni in miru pa so namenili vsem reggae in ska navdušencem.

Posebna interaktivna predstava
Predstavo Polnočna Margareta, ki je nastala po motivih knjige Mojster in Margareta Mihaila Bulgakova, je zasnoval Zavod Senzorium. Ogledati si jo bo mogoče 12. (premiera), 13. in 14. maja, gre pa za postavitev, ki je interaktivna in obiskovalcem ponuja individualno izkušnjo. Gre za labirint v odprtem prostoru, ki istočasno sprejme trideset obiskovalcev naenkrat, za katerega je koncept in režijo predvidela Barbara Pia Jenič. Scenografija vidnega dela je delo Eme Kugler, glasbo je prispeval Peter Penko, kostumi pa so nastali v delavnici Tatjane Oblak Milčinski.

Letošnji teden mladih sovpada tudi s tednom Rdečega križa, zaradi česar bodo tri odstotke od vsake prodane vstopnice za prireditev Mesta mladih namenili tej organizaciji.

Celoten program si lahko ogledate tukaj.