Od idilične pokrajine do kolesarjevega pogleda na Ljubljano. Foto: Bunker
Od idilične pokrajine do kolesarjevega pogleda na Ljubljano. Foto: Bunker
Kakšna je Ljubljana skozi oči kolesarja? Foto: Reuters
Elektrarno so Mladi levi zavzeli že lani. Foto: RTV SLO

Med 24. in 30. avgustom Ljubljana gosti šest projektov, ki s pomočjo obiskovalcev vzpostavljajo dialog o nas samih in stvareh, ki nas obdajajo, ter vabijo k razmisleku o povezanosti med javnim in intimnim.

Avtorji predstavljenih projektov so Martin Bricelj (ustvaril je Everlandio), Carmen Bručič iz Avstrije (kongres Lovepangs), britanska ustvarjalca Lone Twin, francoska umetniška skupina Ici-meme in angleška umetnika Rosemary Lee ter Nic Sandiland.

Kako boste lahko sodelovali?
Mladi levi na ogled ponujajo tudi dosežke Bricljevega projekta Everlandia, ki poteka v Mestni galeriji in v katerem lahko obiskovalci oblikujejo svojo sanjsko pokrajino.

Carmen Bručič bo Staro elektrarno spremenila v dvodnevni kongres s podnaslovom Transformator bolečine, na katerem bodo govorili o vrednosti bolečine in vrednotah. Lone Twin, britanski dvojec na kolesih, bosta s kolesi križarila po Ljubljani in v štirih večerih občinstvu posredovala svoje izkušnje. Ici-meme bodo ponudili koncert mestnih zvokov, Rosemary Lee in Nic Sandiland pa se bosta predstavila s plesnima inštalacijama.

Dobimo se na tržnici idej ...
Junijski cikel Mladih levov se je posvečal odnosu do gledališča in avtorske glasbe, poleg šestih projektov pa je del vsakega sklopa Mladih levov tudi kontekstualizacija oziroma uokvirjanje uprizorjenega. Zadnji teden avgusta bodo tako v Stari elektrarni potekale razprave in klepetalnice, ki so jih naslovili Agora.

Moderatorka pogovorov bo Nevenka Koprivšek, med gosti Agore pa bodo tudi Ana Kučan, Karel Polak, Janko Rožič, Zdenka Badovinac, Janez Koželj, Bratko Bibič, skupina TEMP, Drago Kos, skupina Trajekt, Luka Frelih, Blaž Peršin, Ana Simoneti, Matevž Celik, Ivan Stanič in Maja Hawlina.