V prvi epizodi bosta par v težavah odigrala Sebastian Cavazza in Maša Derganc Veselko. Foto: Radio Slovenija
V prvi epizodi bosta par v težavah odigrala Sebastian Cavazza in Maša Derganc Veselko. Foto: Radio Slovenija
Psihiater je Alojz Svete. Foto: Radio Slovenija
Voditeljica oddaje Pri psihiatru Carmen L. Oven. Rešitev posamezne težave boste določili vi! Foto: Stane Sršen, RTV Slovenija
Režiser nanizanke, ki bo na sporedu ob sredah od 2. aprila do 18. junija, je Klemen Markovčič. Foto: Radio Slovenija

Ste se prepoznali v katerem izmed teh vprašanj? Z njimi napovedujemo novo radijsko nanizanko Pri psihiatru avtorice Mateje Perpar, v kateri boste lahko sodelovali vsi poslušalci in prav vi določili konec posamezne zgodbe. Pri psihiatru bomo ob sredah od 2. aprila ob 21.05, ordinacijo pa ima na Prvem programu Radia Slovenija.

Uredništvi igranega in razvedrilnega programa sta spet združili moči in nastal je niz čisto svežih prizorov iz (ne le) zakonskega intimnega življenja, v katerih se partnerja spoprimeta s kočljivo težavo in se po nasvet zatečeta k psihiatru. A njegovo mnenje je le eno izmed številnih – vse druge boste prispevali vi, če vas bomo srečali Pri psihiatru.

Režiser Klemen Markovčič je k sodelovanju povabil dvanajst parov slovenskih igralcev in igralk ter jim ponudil vloge mož in žena ali fantov in deklet. V vsaki oddaji se bo eden izmed parov spopadel z na videz nerešljivo težavo – in se z njo znašel pri psihiatru, ki ga igra Alojz Svete. Voditeljica oddaje je Carmen L. Oven, ki zase najraje pravi, da je "sprehajalka zgodb". Pisateljica, priljubljena voditeljica javnih prireditev in dolgoletna radijska novinarka, vas bo vodila skozi iskanje rešitev dileme, pred katero sta se znašla partnerja. Vsaka zgodba ima dva različna konca in razplet, s katerim bosta morala živeti junaka zgodbe, le enega izmed njiju pa boste z večinskim glasom določili vi. S čimer pa se naša vsakotedenska srečanja Pri psihiatru ne bodo končala: če se boste po oddaji odpravili na našo spletno stran, boste tam našli drugačen konec zgodbe, forum, na katerem se bodo kresala vaša mnenja, in arhivirano radijsko oddajo.

V prvi oddaji se bomo srečali z nujno in odvečno, prepotrebno in prekleto ljubosumnostjo ... Punca mi na vsak način želi zbuditi ljubosumje: dekle, ki v odnosu verjetno želi le nekoliko več pozornosti, poskuša pri svojem fantu vzbuditi ljubosumje. Vendar pa je on nenavadno ravnodušen in predvsem ne razume dekletovega početja. Šlo bo za ljubosumje kot konec ali pa morda celo začetek nekega odnosa in zaupanja. Režiser je Klemen Markovčič, tonski mojster Nejc Zupančič, avtor izvirne glasbe Gregor Strniša. V vlogi psihiatra nastopa Alojz Svete, v vlogi osrednjega para prve oddaje pa Sebastian Cavazza in Maša Derganc Veselko.

V prihodnjih delih niza Pri psihiatru – na sporedu vse do 18. junija – bomo govorili o bolj ali manj resnih zakonskih težavah, ki jih bodo odigrali Tina Vrbnjak in Gorazd Logar, Polona Juh in Saša Tabaković, Vesna Pernarčič in Matija Vastl, Nina Valič in Primož Pirnat, Ajda Smrekar in Klemen Janežič, Ana Dolinar Horvat in Rok Kunaver, Neda Rusjan Bric in Valter Dragan, Saša Pavček in Matjaž Tribušon, Radko Polič in Jožica Avbelj, Matej Puc in Viktorija Bencik Emeršič, Aljaž Jovanović in Nika Rozman.

Poslušajte 'Pri psihiatru, napovednik’ na Audiobooju