Pri Slovenski kinoteki trdijo, da so edini kino v mestu, ki
Pri Slovenski kinoteki trdijo, da so edini kino v mestu, ki "ga pri sestavljanju programa vodi zgolj in izključno vsa razsežnost imperativa misliti film; onstran in zunaj vsakršnih zahtev trga, okusa, predvidevanj in pričakovanj". Foto: BoBo

V svet MAO so tako bili imenovani Polona Lovšin, Boštjan Vuga in Barbara Žižič. Svet tega javnega zavoda sestavlja pet članov, od katerih tri člane imenuje vlada, enega predstavnika delavcev muzeja izvolijo zaposleni v zavodu, enega predstavnika uporabnikov oziroma zainteresirane javnosti pa imenuje Kulturniška zbornica Slovenije.

Članom sveta zavoda začne mandat teči z dnem konstituiranja sveta in traja štiri leta.

Še trije novi člani za kinoteko
V svet javnega zavoda Slovenska kinoteka pa je kot predstavnike ustanovitelja za mandatno dobo petih let imenovala Branka Jezovška, Sama Ruglja in Mirana Zupaniča.

Tudi ta svet sestavlja pet članov, in sicer trije predstavniki ustanovitelja, ki jih na predlog ministra imenuje vlada, predstavnik delavcev kinoteke in predstavnik uporabnikov oziroma zainteresirane javnosti, ki ga predlaga Kulturniška zbornica Slovenije.

Zdajšnjim članom sveta, predstavnikom ustanovitelja, mandat poteče 20. avgusta, kar pomeni, da bodo novi člani nastopili svoj mandat dan po tem.