Borut Pahor je na sestanku z mariborskim županom Francem Kanglerjem napovedal, da bo prihodnje leto z ekipo obiskal Maribor. Vsi udeleženci srečanja so se strinjali, da se bodo vnovič sestali do 15. januarja. Foto: BoBo
Borut Pahor je na sestanku z mariborskim županom Francem Kanglerjem napovedal, da bo prihodnje leto z ekipo obiskal Maribor. Vsi udeleženci srečanja so se strinjali, da se bodo vnovič sestali do 15. januarja. Foto: BoBo
Maribor
Dokončno odločitev o tem, kdo bo generalni direktor zavoda Maribor 2012 - EPK, bo dal mariborski mestni svet. Foto: Miha Lukac

Franc Kangler se je na srečanju z Borutom Pahorjem v Ljubljani pogovarjal predvsem o zagotavljanju finančnih virov za štiri projekte - Umetnostno galerijo Maribor, Maks, Mariborsko knjižnico in ureditev nabrežja reke Drave. Predsednik vlade je na sestanku poudaril, da je omenjene štiri projekte za potrebe Evropske prestolnice kulture 2012 treba izpeljati, kot je še napovedal, pa bo z ekipo Maribor obiskal prihodnje leto.
Sestanka so se udeležili tudi ministrica za kulturo Majda Širca, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade in predsednik sveta zavoda Maribor 2012 Jožef Školč, državni sekretar na ministrstvu za kulturo Stojan Pelko, predsednik programskega sveta zavoda Maribor 2012 Tomaž Pandur in programski direktor Mitja Čander, udeleženci pa so se dogovorili, da se znova zberejo do 15. januarja.
Komisija čaka na mnenji programskega sveta in sveta zavoda
S prijavljenimi kandidati za mesto generalnega direktorja zavoda Maribor 2012 – EP se je konec preteklega tedna sešla tričlanska komisija mariborskega mestnega sveta za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Poleg Rukavina in Teršarja, ki sta prišla v ožji izbor, se je na razpis prijavil še Peter Tomaž Dobrila, prek Kible sicer eden izmed soavtorjev zmagovite mariborske kandidature za EPK.
Rukavina je že zdaj vršilec dolžnosti generalnega direktorja zavoda, Igor Teršar pa direktor Javnega sklada za kulturne dejavnosti.
Po besedah predsednice komisije Tanje Vindiš Furman so opravili razgovor, nato pa so jih "ocenili z različnih zornih kotov", predvsem njihove menedžerske in vodstvene sposobnosti. Kot pojasnjuje, so se soglasno odločili, da programski svet in svet zavoda zaprosijo, da se izrečeta o kandidatih, za kar imata 30 dni časa. Po tem se bo znova sešla komisija in na podlagi mnenj oblikovala svoj predlog. Dokončno odločitev o tem, kdo bo generalni direktor zavoda Maribor 2012 - EPK, bo dal mariborski mestni svet.