Poznič se je tudi zahvalil Pikalu, da je skrbel za ministrstvo.
Poznič se je tudi zahvalil Pikalu, da je skrbel za ministrstvo. "Zaj upam, da bomo vajeti kar trdno prijeli v roke in gremo naprej," je povedal. Foto: BoBo

"Marsikaj je za postoriti v letošnjem letu in tudi seveda naprej," je povedal po primopredaji.

Pikalo je povedal, da ste se z ministrom Pozničem seznanila z odprtimi težavami na ministrstvu za kulturo. Foto: BoBo
Pikalo je povedal, da ste se z ministrom Pozničem seznanila z odprtimi težavami na ministrstvu za kulturo. Foto: BoBo

Po dolgem času bodo končno začeli delo
Poznič se je ministru Pikalu zahvalil za dobrodošlico. Kot je dejal, bodo na ministrstvu po dolgem času končno začeli delo. Da se res podrobno seznani z vsem, kar se dogaja, bo potreboval, kot je dejal, "kar še nekaj časa, pa vendar ne tako veliko". Zato bo na vsa globlja, vsebinska vprašanja lahko odgovoril šele čez nekaj časa. Poznič se je tudi zahvalil Pikalu, da je skrbel za ministrstvo. "Zdaj upam, da bomo vajeti kar trdno prijeli v roke in gremo naprej," je sklenil.

"Vse dobro in pa predvsem veliko sreče"
Pikalo je povedal, da ste se z ministrom Pozničem seznanila z odprtimi težavami na ministrstvu za kulturo. Poznič je bil, kot je bilo vidno tudi na zaslišanju, že pred tem zelo dobro informiran o vseh izzivih, ki ga čakajo na tem resorju, je povedal Pikalo in dodal, da mu tako ne preostane drugega, kot da mu zaželi dobro delo. Izrazil je veselje, da ravno Poznič prevzema vodenje tega resorja, saj bo znal po njegovem prepričanju izjemno dobro opravljati to delo. Pozniču je zaželel "vse dobro in pa predvsem veliko sreče".

Zoran Poznič prevzel posle na ministrstvu za kulturo

Poznič je na mestu ministra za kulturo nasledil Dejana Prešička, ki je z mesta ministra odstopil konec januarja. Na Prešička so namreč leteli očitki glede zlorabe položaja, ker je službeni avto uporabljal v zasebne namene, kar je tudi priznal, in šikaniranja podrejenih, kar je zanikal.
Za novega ministra je Pozniča predlagal SD, kandidaturo pa je ponudil sam, ker je želel po Prešičkovem odstopu nadaljevati delo, začeto v tem mandatu. Na funkcijo je prišel z mesta direktorja zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje.

Pikalo je izrazil veselje, da ravno Poznič prevzema vodenje tega resorja, saj bo znal po njegovem prepričanju izjemno dobro opravljati to delo. Foto: BoBo
Pikalo je izrazil veselje, da ravno Poznič prevzema vodenje tega resorja, saj bo znal po njegovem prepričanju izjemno dobro opravljati to delo. Foto: BoBo

Premier čaka rešitve in zakone
Premier Marjan Šarec, kot je povedal na seji DZ-ja, od Pozniča pričakuje veliko. Čaka rešitve in zakone, pri čemer je navedel lex kulturni evro, lex medije in nov nacionalni program za kulturo. Izrazil je upanje, da mu bodo priložnost dali tudi akterji v kulturi, glede odnosov na ministrstvu pa, da bo zgodbe o skrhanem zaupanju zamenjala prizadevnost.

Skupaj s Prešičkom sta z ministrstva na željo premierja Šarca odšla tudi oba državna sekretarja Jan Škoberne in Vojko Stopar. Do zdaj je znano ime ene državne sekretarke, to je Tanja Kerševan Smokvina, ki je strokovnjakinja za medije.