Interakcija risbe in objekta na razstavi predstavlja zgodbo subjekta v današnjem času, ki namenja poudarek duhovnemu življenju, po drugi strani pa je nasprotje materialnemu. Pri tem oba pola oblikujeta celoto kot materializacijo misli, so ob razstavi zapisali v Obalnih galerijah Piran.

Ljubezen je modra (2018). Foto: Obalne galerije Piran
Ljubezen je modra (2018). Foto: Obalne galerije Piran

Likovna dela Lučke Šparovec so elegantna, prefinjena in senzibilna. Njen likovni izraz so risbe, slike in objekti.

Ob njenem kontinuiranem ustvarjanju lahko opazimo, da se linije oz. črte iz realističnih oblik vse bolj reducirajo v nekakšne abstraktne forme.

Abstraktne linije
Lučka Šparovec se je pred kratkim začela intenzivneje ukvarjati tudi s sliko.

V tem trenutku jo še bolj abstrahira in z neprepoznavnostjo linij gradi podobe, ki dajejo občutek nekega resničnega pojava.

Avtoričino izražanje, ki temelji na svetlem koloritu, venomer spremlja rožnata barva, ki je rdeča nit, kontinuiteta v njenem opusu, so še navedli v obalnih galerijah.

O umetnici

Lučka Šparovec se je rodila leta 1984 v Kranju. Najprej je diplomirala na Šoli za risanje in slikanje - Visoki strokovni šoli v Ljubljani, na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani pa je leta 2016 v času magistrskega študija prejela univerzitetno Prešernovo nagrado za slikarstvo.

Razstavljala je v Kanadi, Angliji, Rusiji, Avstriji, Italiji, na Slovaškem, v Turčiji, Izraelu in na Balkanu. Leta 2019 je zastopala Slovenijo na mednarodni likovni koloniji v Črni gori, ki je potekala v okviru Jadransko-jonske iniciative. Je članica Društva likovnih umetnikov Ljubljana.

Flamingo (2016) Foto: Obalne galerije Piran
Flamingo (2016) Foto: Obalne galerije Piran