Računalniško animirana globokomorska pustolovščina v korejskem jeziku bo v središče postavila dramo, ki se odvija med globokomorskimi živalmi in ljudmi, piše spletni portal IndieWire.

Bong Joon Ho. Foto: Reuters
Bong Joon Ho. Foto: Reuters

Bong Joon-ho animirani projekt pripravlja že od leta 2018, januarja pa je dokončal scenarij. Trenutno piše scenarij še za igrani film v angleškem jeziku, ki bo njegova naslednja produkcija. Sledila bo animirana globokomorska pustolovščina v korejščini, poroča ScreenDaily.

"Kot da si razpolavljam možgane"
Februarja je režiser potrdil, da je dokončal enega od dveh novih scenarijev, ki ju je pripravljal po Parazitu in med pandemijo. "Ob pisanju teh dveh scenarijev se počutim, kot da si razpolavljam možgane," je po pisanju IndieWirerja februarja dejal režiser, preden je povedal, da je enega že dokončal.

Parazit: prvič v zgodovini na oskarjih zmagal mednarodni film

Obstoj dveh novih filmov je razkril že v zaodrju oskarjev leta 2020. Enega od njiju je opisal kot korejski film, ki se dogaja v Seulu, z značilnimi srhljivimi in akcijskimi elementi. Sliši se, kot da je to omenjena animirana pustolovščina, piše IndieWire.

Drugi film pa temelji na resničnem dogodku
Celovečerec v angleščini pa je opisal kot dramo, ki temelji na resničnem dogodku, ki se je zgodil leta 2016. "Seveda ne bom vedel, dokler ne končam scenarija, a film bo polovično umeščen v Veliko Britanijo, polovično pa v ZDA," je dejal Bong Joon-ho. Več informacij še ni znanih.

Bong Joon-ho bo pri animiranem prvencu sodeloval s produkcijsko hišo za vizualne učinke 4th Creative Party, ki je sodelovala tudi pri njegovih celovečercih The Host (2006), Ledeni vlak (2013) in Okja (2017). Studio je znan tudi po sodelovanju s Park Chan-wookom pri filmih Stari (2003), Stoker (2013) in Služkinja (2016).

Parazit

Bong Joon-ho je med pandemijo sodeloval tudi z Adamom McKayjem pri sinopsisu za nastajajočo TV-serijo Parazit. Serija je sicer umeščena v isti svet kot celovečerec, a ima lastno izvirno zgodbo. Črna komedija Parazit, ki govori o prepadu med bogatimi in revnimi, je prvi film v tujem jeziku, ki je kdaj koli prejel oskarja za najboljši film. Poleg tega je prejel še zlate kipce za režijo, za najboljši izvirni scenarij in za najboljši film v tujem jeziku. Premiero je doživel na filmskem festivalu v Cannesu, kjer je postal prvi južnokorejski film, ki je osvojil zlato palmo, glavno nagrado tega festivala.