Eva Jesenovec je študirala dramsko igro in umetniško besedo na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT). Od leta 2016 je članica gledališkega ansambla v ljubljanski Drami, kjer jo od prejšnjega petka lahko vidimo v vlogi Barbare v predstavi Ali: Strah ti pojé dušo v režiji Sebastjana Horvata, priredbi celovečernega igranega filma Rainerja Wernerja Fassbinderja Vsi drugi se imenujejo Ali iz leta 1974. Projekt uprizarjajo v novem gledališkem prostoru Drame, Fassbinderplacu v Železniškem muzeju.

Današnjo "avtoportretiranko" je trenutno mogoče videti tudi na velikih platnih. Na prvi pomladni dan, 21. marca, se je v redno distribucijo po slovenskih kinih podal celovečerec Ne bom več luzerka Urše Menart, v katerem igra glavno vlogo Špele.

Sorodna novica Urša Menart, režiserka zmagovalnega filma FSF: "Naše generacije tako ali tako nihče ne jemlje resno"

Protagonistka je brezposelna umetnostna zgodovinarka, ki jo spoznamo tik pred tridesetim rojstnim dnem. Film, ki je nastal tudi v koprodukciji RTV Slovenija, je bil na letošnjem Festivalu slovenskega filma razglašen za najboljši celovečerec, Urša Menart je prejela še vesno za scenarij, film pa so s posebno omembo nagradili člani žirije slovenskih filmskih kritikov in kritičark.

Ravno vloga v tem filmu je bila za Evo Jesenovec na njeni dosedanji umetniški poti najbolj prelomna. Več v Avtoportretu.