Kukla, s polnim umetniškim imenom Kukla Kesherović in pravim imenom Katarina Rešek, je performerka, glasbenica in filmska režiserka, rojena leta 1991. Študirala je filmsko in televizijsko režijo na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT).

Sorodna novica "Кукла Kesherović je končno čefurka"

Na glasbeni sceni se je sprva uveljavila pred približno desetletjem kot idejni vodja in osrednji glas glasbenega projekta Napravi mi dete, danes pa deluje kot samostojna ustvarjalka КУКЛА (Kukla). Januarja letos je pri svoji založbi Kuklistan Records izdala prvi samostojni album Katarina, na katerem se prepletajo pesmi v srbščini, makedonščini, slovenščini in angleščini. Svojo glasbeno umetnost žanrsko samoopredeljuje kot slovanski gengsta gejša pop.

Trenutno snema kratki film Sestre, uvod v svoj celovečerni film Fantasy. Tako se bo imenoval tudi njen drugi album, ki ga že pripravlja.

Poznamo jo ne le kot glasbenico in performerko, ampak tudi kot avtorico vrste odmevnih videospotov. Med njimi so Mitraljez, Palma, Napoleon, Zvezdana in Crne oči. Podpisana je pod prepoznavna videospota skladb Meduze in Anakonda skupine Matter in skladbe Ljubezen je tovarna Nike Perunović & Gregorja Zemljiča.

Vse se je začelo, ko si je prvič ogledala videospot za skladbo Galang glasbenice M.I.A. Več v Avtoportretu.