Renee Zellweger je kljub namigovanjem o plastičnih operacijah spet videti kot 'stara dobra Bridget', le z nekaj manj kilogrami kot v prvih dveh filmih. Foto: Kolosej
Renee Zellweger je kljub namigovanjem o plastičnih operacijah spet videti kot 'stara dobra Bridget', le z nekaj manj kilogrami kot v prvih dveh filmih. Foto: Kolosej
Namesto Hugha Granta je tu novi zapeljivec, Patrick Dempsey. Foto: Kolosej

Pet let je minilo, odkar sta se Bridget in Mark Darcy razšla. Ponovno samska junakinja, zdaj na začetku 40., vztrajno gradi svojo kariero in uživa v družbi prijateljev. Ko spozna privlačnega Američana Jacka Qwanta, vzcveti tudi njeno ljubezensko življenje, za dodatno popestritev pa poskrbi še iskrica, ki za eno noč razplamti nekdanje razmerje z Darcyjem. Kmalu Bridget v presenetljivem preobratu ugotovi, da je noseča. Glavno vprašanje pa se glasi, ali je oče njenega otroka Mark ali Jack.

To je opis, s katerim so distributerji pospremili prihajajoči tretji film o Bridget Jones, prikupno zmedeni Londončanki, ki je v iskanju prave ljubezni lovila izmuzljivo idealno težo ter se držala karseda zmernih količin popitega alkohola in pokajenih cigaret ter ob prelomu tisočletja postala svetovni popkulturni fenomen. Vse skupaj je "zakrivila" pisateljica in kolumnistka Helen Fielding, saj je Bridget pred točno dvema desetletjema zaživela v knjigi (še prej pa v kolumnah Fieldingove za Independent) Dnevnik Bridget Jones, ki je postala velikanska uspešnica. Fieldingova je zajahala val uspeha in kmalu izdala še naslednji roman o gospodični Jones s podnaslovom Na robu razuma (1999).

Tu so se v zgodbo o uspehu vključili filmarji in leta 2001 je Bridget Jones v podobi "prikupno porejene" Renee Zellweger, Američanke, ki se je poleg visokokaloričnih obrokov (dokaj uspešno, je treba priznati) spopadla še z britanskim naglasom, zaživela na platnih. Usodnega gospoda Darcyja je upodobil šarmantni Colin Firth, v vlogo plejboja, ki ves čas meša štrene, pa je zlahka smuknil Hugh Grant. Medtem ko je bil prvi del čisto zabavna dogodivščina, je drugi požel manj uspeha in do lani, ko so začeli snemati "Dojenčka", se je zdelo, da je filmska dogodivščina Bridget Jones zaključena.

Je pa Helen Fielding v Independentu naprej pisala kolumne o svoji junakinji in leta 2013 izdala tretji roman Bridget Jones: Nora na fanta, ki je bil, pričakovano, še ena uspešnica. V njem je Bridget, ki ima abrahama že za sabo, vdova z dvema otrokoma, ki sta se ji rodila v zakonu s pokojnim Markom Darcyjem. A tu se poti knjižne in filmske Bridget razidejo, saj so si za romantično komedijo Dojenček Bridget Jones scenaristi zanjo zamislili drugačen zaplet. Postavni Darcy je skupaj s Colinom Firthom še vedno tu, zapeljivi Američan, ki je nadomestil Grantovega gizdalinskega Cleaverja, pa je Patrick Dempsey, "sanjski" nevrokirurg iz Talentov v belem. V režijski stolček je še enkrat sedla Sharon Maguire, ki je posnela že prvi film o Bridget Jones.

Dojenček Bridget Jones na platna prihaja 15. septembra.