Filmska Darcy in Bridget - Colin Firth in Renée Zellwegger. Foto:
Filmska Darcy in Bridget - Colin Firth in Renée Zellwegger. Foto:
Bridget Jones
Prvi dnevniški zapisi zmedene Bridget Jones so izšli leta 1996.

"Zares upam, da ni tako, vendar - po odlomkih sodeč - je očitno res," je mogoče prebrati na družbenem omrežju, na katerem se je usulo malo morje podobnih sporočil, potem ko je Sunday Times objavil nekaj odlomkov iz prihajajoče knjige. S podnaslovom Mad About The Boy (Nora na fanta) prihaja knjiga na police 10. oktobra, piše BBC.

(Bralce opozarjamo, da članek v nadaljevanju razkriva nekatere podrobnosti iz knjige.)
Čeprav taji svoja leta in še vedno noče zapustiti tridesetih, je zdaj v zgodnjih petdesetih. Če je druga knjiga ponudila vse predpogoje, da bi Bridget in šarmantni Mark Darcy živela srečno do konca svojih dni, bo novi roman bralce očitno postavil na realnejša tla. Zakoncema sta se sicer rodila dva otroka, Mabel in Billy, a Bridget je že pet let vdova.
Po besedah založnika Jonathana Capa je nova knjiga, v kateri je Bridget obsedena z 29-letnim Roxterjem, glas zrelejše generacije, ki je odraščala z junakinjo in se zdaj spopada z neizogibnimi izzivi družbenih omrežij.
Sedemnajst let od prvih dnevniških zapisov
Prvi dnevnik, v katerem je Fieldingova v obliki dnevniških zapisov popisala Bridgetine travme, je izšel leta 1996, drugi, z naslovom Na robu pameti, pa tri leta pozneje. Po knjižnih uspešnicah so posneli nič manj uspešna filma, v katerih je glavni protagonistki nezamenljiv obraz dala Renée Zellwegger, sanjskega Marka pa je zaigral Colin Firth. Zellweggerjeva si je za vlogo, ki je od nje zahtevala, da se zredi za zajetno število kilogramov, prislužila nominacijo za oskarja.