Roman Bridget Jones: Nora na fanta bo izšel 10. oktobra. Foto:
Roman Bridget Jones: Nora na fanta bo izšel 10. oktobra. Foto:
Bridgetinega sanjskega Darcyja je v filmu igral Colin Firth.
Bridgetinega sanjskega Darcyja je v filmu igral Colin Firth.

Zgodba se bo odvijala v Londonu, tretje nadaljevanje pa naj bi po navedbah britanske založbe Jonathan Cape odstiralo popolnoma novo fazo v Bridgetinem življenju. Po besedah direktorja založbe Dana Franklina je Bridget Jones pred več kot petnajstimi leti dala glas celi generaciji žensk, zdaj je z njimi odrasla tudi sama, a ne odneha. Še vedno ni opustila pisanja dnevnika, hkrati pa je vključena v dopisovanja in eksperimentiranje prek družbeh omrežjih
Starejša, a nič manj zmedena
Če bi upoštevali pretečeni čas, bi morala biti Bridget v poznih 40. oziroma zgodnjih 50., koliko let natančno šteje, ni znano. Podobno kot prvi dve bo tudi nova knjiga zapisana v formi dnevniškega zapisa, le da tokrat ne bo preštevala popitih enot alkohola in zaužitih kosov pic, ampak se bodo zapisi po avtoričinih besedah prej začeli nekako takole: "Število sledilcev na Twitterju: 0. Še vedno brez sledilcev."
"Pa vendar je odrasla. Tako kot moje se je spremenilo tudi njeno življenje,"
nadaljuje Fieldingova. Poskuša opustiti pitje alkohola in kajenje, še vedno hujša. "Je bolj prizadevna in uspešna, vendar v resnici se nikoli zares ne spremeni," pravi pisateljica. Velika skrivnost ostaja, kdo je 'fant', ki bo deležen njene pozornosti, pa tudi, ali sta Mark Darcy in Daniel Cleaver še prisotna.
Bo tretji del ponovil uspeh prvih dveh knjig?
Prva knjiga Dnevnik Bridget Jones je izšla leta 1996, njeno nadaljevanje Bridget Jones na robu pameti tri leta pozneje. Knjigi so v 40 državah prodali v 15 milijonih izvodov, na podlagi knjig pa posneli tudi uspešni filmski različici. Nesrečno Bridget v večnem iskanju moškega svojega življenja je zaigrala Renee Zellweger, njena moška pa sta bila Hugh Grant in Colin Firth.
Še letos bi moral v kinematografe priti tretji film o Bridget Jones, zasnovan na zgodnejši zgodbi Helen Fielding, ki se je začela z nekaj kolumnami v The Independentu. Vendar za zdaj ni znano, kdaj bodo gledalci premiero filma Otrok Bridget Jones (Bridget Jones' Baby) s celotno izvirno igralsko trojico tudi dočakali.