Lucy Boynton. Foto: EPA
Lucy Boynton. Foto: EPA

Serija, ki nastaja po knjigi One Day in December, bo na ogled na Netflixu, Lucy Boynton pa bo poleg glavne vloge zasedla tudi mesto izvršne producentke.

Po pisanju spletnega portala Deadline bo serija temeljila na istoimenskem romanu Josie Silver, ki je dosegel velik uspeh, potem ko je po objavi leta 2018 pri Random House postal prodajna uspešnica številka ena New York Timesa in bil vključen v izbor priljubljenega knjižnega kluba igralke Reese Witherspoon.

Knjiga pripoveduje zgodbo o Laurie, ki je po besedah založbe "precej prepričana, da ljubezen na prvi pogled ne obstaja nikjer drugje kot v filmih. Toda nekega sneženega decembrskega dne skozi zarošeno avtobusno okno zagleda moškega, za katerega takoj ve, da je njena ljubezen. Njuna pogleda se srečata, sledi trenutek čiste čarovnije ... nato pa njen avtobus odpelje."

Sorodna novica Na Sundanceu slavili zgodbi o ljubezni in smrti

Laurie nato kakšno leto brska po Londonu v iskanju skrivnostnega moškega. Ime mu je Jack, izve, ko se ji končno predstavi na božični zabavi – kot novi fant njene najboljše prijateljice Sarah. "Kar za tem sledi za Laurie, Sarah in Jacka," pišejo pri Random House, "je deset let prijateljstva, zlomljenih src, zamujenih priložnosti, neizkoriščenih poti in usodnosti."

Doremus je tudi scenarist serije, ki jo za zdaj ustvarja kot miniserijo, a z možnostjo za nadaljnje sezone, v duhu megauspešnih miniserij, kot je bila nazadnje Beli lotos. Filmar je sicer dobro znan po svojih intimističnih in v veliki meri improviziranih filmih, ki preučujejo romance v vseh pojavnostih te besede.

Na skoraj dve desetletji dolgi filmski poti je sodeloval s hollywoodskimi imeni, kot so Felicity Jones, Kristen Stewart, Nicholas Hoult, Guy Pearce, Jennifer Lawrence, Ewan McGregor, Lea Seydoux in pokojni Anton Yelchin. Večina od filmov je imela premiero na Sundanceu.