Foto: EPA
Foto: EPA

Svoj novi film bo zasnoval na podlagi članka Project Poltergeist novinarke Saleah Blancaflor, v katerem je pisala o parapsiholoških pojavih iz leta 1960.

V nedavno objavljenem članku avtorica opisuje resnično zgodbo iz leta 1960, ko je dečka iz New Jerseyja na smrt prestrašilo preganjanje duhov po hiši.

"To je neverjetna pripoved o resničnem življenju temnopoltega otroka, ki se spopada z grozotami – tako paranormalnimi kot družbenimi – v skupnosti, ki jo razjeda sovraštvo, vendar jo na koncu združi upanje. Resnično cenim Blumhouseovo zavezanost pripovedovanju zgodb, ki želijo zabavati občinstvo, čeprav jih to izziva," je Ridley povedal za spetni portal Deadline.

Srhljivka, ki temelji na resničnih dogodkih
Film nastaja pod okriljem producentske hiše Blumhouse. "Najboljše srhljivke vedno temeljijo na resničnem dogodku in zelo nas je prepričalo gradivo, na katerem temelji ta zgodba. Vem tudi, da je John Ridley zelo dober pripovedovalec zgodb, zato smo prepričani, da je vlivanje te zgodbe v Johnovo znamko drame odlična stava," je dejal producent Jason Blum.

Ridley je dobitnik oskarja za najboljši prirejeni scenarij in je med drugim tudi scenarist in režiser biografskega filma o legendarnem glasbeniku Jimiju Hendrixu All Is by My Side. Med napovedanimi projekti pa je po pisanju Variety tudi režija glasbene drame za televizijsko hišo Showtime o Alicii Keys.

Veliko dobrih kritiških odzivov je dobil njegov dokumentarni film o vstaji v Los Angelesu, Let It Fall: Los Angeles 1982–1992, nedavno so ga ponovno predvajali na programu ABC, potem ko je imel premiero pred tremi leti.

Jeseni 2018 je Ridley v svojem mestu Milwaukee odprl NO Studios, prostor za umetnost in skupnost, pa poroča Deadline.