Foto: BoBo
Foto: BoBo

O podrobnejši vsebini filma še ni veliko znanega.

Hrvaški avdiovizualni center je za film že leta 2017 namenil 3,7 milijona kun, kar je več kot pol milijona evrov, poroča portal b92. Kot še pišejo, ima v njem eno od glavnih vlog Emir Hadžihafizbegović.

Po poročanju hrvaških medijev film trenutno snemajo v Zagrebu in na Krku. Po prvotni zamisli naj bi dogajanje filma spremljalo dva istospolno usmerjena vojaka med vojno v 90. letih prejšnjega stoletja, a se je časovni okvir premaknil v drugo svetovno vojno, zato so filmu tudi spremenili naslov.

Sorodna novica "Zakaj režiserke še vedno tlačijo v skupen predal?"

Pred nekaj leti je nastajal pod naslovom Moj privatni vojni zločinec, zdaj pa naj bi bil po zadnjih informacijah o produkciji naslovljen Atmosfera. Čeprav so navedli, da bo takšno ime filma, je igralec Hadžihafizbegović pred kratkim delil fotografijo s snemanja na Krku, pod katero je zapisal, da gre za film Ivone Juka, a zapisal, da nosi naslov Neznanci v noči. Glede naslova tako ni dokončnega odgovora.

Hrvaška režiserka Ivona Juka se je rodila leta 1975 v Zagrebu. Diplomirala je iz igre na Akademiji dramskih umetnosti v Zagrebu in takoj zatem začela še študij filmske režije. Je soavtorica omnibusa Neke druge zgodbe. Njen celovečerni igrani prvenec je bila drama Ti me nosiš, ki je mednarodno premiero doživela na festivalu v Karlovih Varih.

Intimna drama, ki v obliki triptiha preplete zgodbe treh protagonistk, da bi raziskala odnos med hčerami in očeti, je sicer tudi slovenska manjšinska koprodukcija. Eno izmed glavnih vlog je odigral Sebastian Cavazza, koproducent pa je produkcija hiša Vertigo s producentom Danijelom Hočevarjem.

Film so predvajali na več festivalih, tudi v Pulju, kjer je dobil zlate arene za najboljšo fotografijo, najboljšo glasbo in najboljše vizualne učinke ter nagrado za najboljšo igralko debitantko. Na Dunaju je film dobil glavno nagrado za najboljši celovečerni igrani film na 4. mednarodnem filmskem festivalu Let's CEE na Dunaju.