Posnetek s snemalne lokacije s Sebastianom Cavazzo v vlogi Tarasa Birse. Foto: Ksaver Šinkar
Posnetek s snemalne lokacije s Sebastianom Cavazzo v vlogi Tarasa Birse. Foto: Ksaver Šinkar

Ekipa je v 53 snemalnih dneh posnela material za drugo sezono, ki je tako kot Jezero posneta po romanih Tadeja GolobaLeninov park iz leta 2018 in Dolina rož, ki je izšla leto kasneje. Nove dele nadaljevanke si bo televizijsko občinstvo lahko ogledalo konec tega leta. Omenimo, da je bila prva sezona nadaljevanke velika televizijska uspešnica leta 2019, saj je pritegnila 25-odstotni delež vseh gledalcev televizije.

Sorodna novica Taras Birsa se vrača. Kaj ostane od "podalpskega noirja", ko se staja sneg?

Dve "med seboj povezani mininadaljevanki"
V nadaljevanju serije se višji kriminalistični inšpektor Taras Birsa in njegova ekipa ubadata z ekstremističnimi skupinami, novodobnimi in starodobnimi tajkuni, ambiciozno mladino ter starimi zamerami. Višji kot je družbeni status osumljenih, močneje se njihovi primeri zajedajo v osebno življenje višjega inšpektorja, so sporočili iz uredništva Igranega programa RTV Slovenija.

Leninov park in Dolina rož bosta tako rekoč dve "med seboj povezani mininadaljevanki", pri čemer bo vsaka od njiju imela tri 50-minutne epizode. Režija Leninovega parka je pripadla Klemnu Dvorniku, režija Doline rož pa Matevžu Luzarju. V primeru nadaljevanke Jezero sta bila sicer podpisana oba. Tudi druga sezona ima približno enak produkcijski okvir kot prejšnja, in sicer vsaka epizoda od šestih stane 125 tisoč evrov.

Na snemanju serije Jezero (13. 6. 2021)
Sorodna novica Katere slovenske stvaritve bodo odpotovale na 27. filmski festival v Sarajevu?

Igralski zasedbi s Sebastianom Cavazzo, Niko Rozman, Matejem Pucem in Gregorjem Čušinom na čelu so se v novi sezoni pridružili še Radko Polič, Silva Čušin, Marijana Brecelj, Blaž Dolenc in Nejc Cijan Garlatti v Leninovem parku ter Iva Krajnc Bagola, Saša Tabaković, Primož Vrhovec, Ivo Barišič in Maja Primožič v Dolini rož.

V Sarajevo s četverico nominacij v žepu
Ožja ekipa serije bo v kratkem odpotovala na Sarajevski filmski festival, ki se začne v petek, 13. avgusta. Na festivalu so namreč uvedli novo nagrado srce Sarajeva za televizijske nadaljevanke. Jezero se ponaša z nominacijami v kar štirih kategorijah, in sicer za najboljšo dramsko serijo, za najboljšega avtorja serije (Matevž Luzar), za najboljšega igralca (Sebastian Cavazza) in za najboljšo igralko (Nika Rozman). Nagrade bodo podelili ob sklepu festivala v ponedeljek, 16. avgusta.

Zadnja klapa nadaljevanja serije Jezero