Film pripoveduje o mladi Fosci, ki si bo smrti svoje matere skuša pridobiti ljubezen očeta in bratov. Foto: STRUP produkcija
Film pripoveduje o mladi Fosci, ki si bo smrti svoje matere skuša pridobiti ljubezen očeta in bratov. Foto: STRUP produkcija

Projekciji filma, ki se predstavlja v tekmovalnem programu 34. mednarodnega tedna filmskih kritikov, neodvisne sekcije festivala, bosta še jutri in v četrtek.

Film pripoveduje o mladi Fosci, ki po smrti matere sama skrbi za svojega očeta ter oba brata in upa, da si bo tako prigarala njihovo ljubezen. Nekega dne se prvič znajde v studiu svoje pokojne mame, kjer je nagačevala živali. Fosca verjame, da jo bodo drugi člani družine vzljubili, če postane podobna svoji mami.

V filmu igrajo Elisabetta Bonini, Massimiliano Rossi, Ludovico Succio, Pietro Manfedra in Rossana Bena. Direktor fotografije je Salvatore Landi, montažerka Valeria Sapienza, glasbo podpisuje Alessandro Ponti, oblikovalka zvoka je Emanuele Cicconi, scenograf Vieri Cecconi, za vizualne učinke je poskrbel Giulio Cuomo, kostumografka pa Stefania Corsetti.

Film je nastajal brez podpore Slovenskega filmskega centra, a s kreativno udeležbo slovenskih filmskih profesionalcev – sodelavcev v produkciji Petre Trampuž Bocevske in Domna Valjavca, svetovalca v montaži Tomaža Gorkiča in koproducentke Vive Videnović iz produkcijske hiše Strup. Ona se bo tudi udeležila premiere.

Film Fosca bodo predvajali skupaj s prvencem danske režiserke Marie Grahtø Psihozija v dansko-finski koprodukciji.

76. filmski festival v Benetkah se bo s podelitvijo nagrad sklenil v soboto.