Craig bi v Slepoti nastopil ob Julianne Moore. Foto: Reuters
Craig bi v Slepoti nastopil ob Julianne Moore. Foto: Reuters

Če bodo pogajanja uspešna, se bo Bond prelevil v psihiatra, ki v nenadni epidemiji slepote, ki zajame nedefinirano evropsko mesto, izgubi vid. Da bi preprečila širjenje epidemije, vlada vse oslepele strpa v opuščeno bolnišnico na robu mesta, v katero psihiatra spremlja tudi njegova žena, ki slepoto samo hlini, da ne bi izgubila moža.

Žena je že znana
Film bo režiral Fernando Meirelles, avtor filmov Božje mesto in Zvesti vrtnar, ki je vlogo žene že zaupal Julianne Moore. Ameriška igralka, ki je bila že štirikrat nominirana za oskarja, se zadnje čase dobro razume z latinskoameriškimi režiserji, saj smo jo nazadnje videli v filmu Otroci človeštva mehiškega režiserja Alfonsa Cuarona. Ta je Moorovi zaupal nalogo, da na varno spravi prvo nosečnico po številnih letih. Srečnega konca filma njena upodobljenka ni dočakala, Moorova pa je kritike kljub temu očarala.

Začetek snemanja še letos
Začetek produkcije filma Slepota je v filmskih koledajih napovedan za letos, do takrat pa bo Craig še zelo zaposlen. Po uspešnem nastopu v filmu Casino Royale se je postavil ob bok Nicole Kidman in z njo snemal triler The Invasion, vloga zanj pa se je našla tudi v prvem filmu iz trilogije Njegova temna tvar, kjer mu je ime Lord Asriel.