Režiser Jim Jarmusch in glasbenik in igralec Iggy Pop bosta znova sodelovala v filmu. Foto: Reuters

V njem igrajo Tom Waits, RZA, Iggy Pop, Bill Murray, Selena Gomez, Adam Driver, Tilda Swinton, Chloë Sevigny, Steve Buscemi, Sturgill Simpson, Danny Glover, Caleb Landry Jones, Rosie Perez, Sara Driver in Carol Kane.

Jarmusch in Murray sta v preteklosti že sodelovala, igralca smo videli v filmih Kava in cigarete in Strti cvetovi. Foto: Reuters

Večina igralske ekipe je z Jarmuschem že sodelovala
Jarmusch in Murray sta v preteklosti že sodelovala, igralca smo videli v filmih Kava in cigarete in Strti cvetovi. V zadnjem je nastopila tudi Tilda Swinton, ki jo je bilo zatem mogoče videti še v Večnih ljubimcih in Mejah razuma. Z Jarmuschem je v preteklosti že sodeloval tudi Adam Driver v njegovem zadnjem filmu Paterson, ki je bil v kinematografih pred dvema letoma. Tom Waits in Iggy Pop sta imela vlogi v filmu Kava in cigarete, Iggy Pop je imel majhno, a nepozabno vlogo tudi v Mrtvecu, Waits pa v Pod udarom zakona.

Murray v filmu upodablja policista Robertsona, Driver in Sevignyjeva pa nastopata v vlogah njegovih sodelavcev. Nastajajoči film so opisali kot zombijevsko komedijo, potem ko je pred petimi leti posnel vampirski film.

To je tretji Jarmuschev film, ki nastaja v produkciji Focus Picturesa, v letu 2005 je posnel Strte cvetove (Broken Flowers) in v letu 2009 Meje razuma (The Limits of Control).