Foto:
Foto:
Častnika ameriške vojske v Afganistanu.

Konvoj vozil, med katerimi je bilo tudi njegovo, je bil namreč v bližini Kunduza napaden z daljinsko vodeno bombo.

Šahrani je eden izmed štirih podpredsednikov kabineta Hamida Karzaja. V napadenem konvoju pa naj bi bilo tudi nekaj drugih članov kabineta.

6. julija 2002 je bil v Kabulu ubit že en afganistanski podpredsednik Hadži Abdul Kadir, ki sta ga do smrti ustrelila dva oborožena moška.

Smrt dveh vojakov
Pred tem sta bila v spopadu v Afganistanu ubita dva vojaka koalicijskih sil, ki jih vodijo ZDA, še dva sta bila ranjena.

Ameriška vojska je še sporočila, da so s prizorišča spopadov v jugovzhodni provinci Paktika evakuirali tudi šest vojakov afganistanske vojske.

Povečano nasilje pred volitvami
Koalicijske sile se bojijo, da se bo pred predsedniškimi volitvami v Afganistanu nasilje zelo povečalo. V četrtek je pri mestu Gardez, le dva kilometra od mesta, kjer naj bi pristal sedanji predsednik Hamid Karzaj, odjeknila eksplozija. Karzaj je prekinil svoj predvolilni shod, oblasti pa so v petek v povezavi z napadom prijele tri osumljence.

Nasilje na jugu in vzhodu države pripisujejo predvsem ostankom talibanskega režima in teroristične mreže Al Kaide, ki je imela v Afganistanu več kampov za urjenje teroristov.