Brown je na pokop čakal od 25. decembra lani. Foto: Reuters
Brown je na pokop čakal od 25. decembra lani. Foto: Reuters

V kripti na Beech Islandu v Južni Karolini naj bi boter soula počival le do takrat, ko naj bi bila končana njegova grobnica na za zdaj še neznanem kraju. Brown je sicer sam želel biti pokopan prav na posestvu, kamor so ga položili zdaj. Pogreb glasbenika, ki je na pop in dance vplival od petdesetih let, so zavlačevali njegovi sorodniki, ki se še vedno niso dogovorili o delitvi premoženja. Nesoglasja so zgladili vsaj toliko, da so se zedinili glede pokopa Jamesa Browna.

Browna so pokopali v družinskem krogu, slovesnost pa je vodil glasbenikov prijatelj, častiti Al Sharpton, ki je izdal, da so pokop iz svojih sredstev plačali Brownovi otroci sami, da ne bi bilo treba še dlje čakati na očetov pokop. "Brown je zapustil precejšnje posesti, o katerih se trenutno razpravlja na sodišču, a so Brownovi otroci želeli očeta položiti k počitku, ne da bi čakali na odločitev sodišča," je še izjavil Sharpton.

Smrt ga je prekinila sredi dela
Boter soula ali Mr. Dynamite, kakor so ga tudi klicali, je umrl 25. decembra lani v bolnišnici v Atlanti, kamor so ga 73 let starega prepeljali zaradi pljučnice. Browna so hospitalizirali v soboto, potem ko je v petek še pomagal razdeljevati igrače na dobrodelni prireditvi, na silvestrovo pa je imel napovedan koncert v nočnem klubu B. B. Kinga v New Yorku.