Cankarjev dom je zaradi epidemioloških razmer začasno zaprl vrata. Foto: BoBo
Cankarjev dom je zaradi epidemioloških razmer začasno zaprl vrata. Foto: BoBo

Dogodek so v Cankarjevem domu (CD) pripravili v sodelovanju z berta.berlin, piše v sporočilu za javnost. Dvojni koncert bo nocoj na ogled brezplačno v spletnem prenosu na kanalu YouTube in Facebookovi strani Cankarjevega doma.

"Kid Be Kid očara z brezpogojno predanostjo in osupljivimi veščinami"
Nocojšnji večer bo zaznamovala glasbenica in umetnica Kid Be Kid, ki je od izdaje prvenca Sold Out neposredno prodrla na velike festivale in občinstvo navdušila s koncerti. "Naj bo na hamburškem Elbjazzu, legendarnem festivalu Fusion ali v prestižni dvorani Monument National v okviru mednarodnega džezovskega festivala v Montrealu, Kid Be Kid očara z brezpogojno predanostjo in osupljivimi veščinami," so zapisali v CD-ju.

Z novim EP-albumom Lovely Genders se Kid Be Kid še dodatno uveljavlja med današnjimi velikimi umetniki neo soul glasbe. "Avtoričine skladbe zaznamujeta globina zvoka in zrelost vsebine. Edinstveni spoj beatboxa, glasu, klavirja in sintetizatorja se zmagovito prepleta s poetičnimi besedili in ritmično virtuoznostjo," poudarjajo v CD. Kot še piše v napovedi, Kid Be Kid "uteleša tako suvereno držo kot ranljivost, strukturo in svobodo, hip-hop in džez".

Kritiško hvaljeni prvenec Oceanic
Drugo polovico koncertnega večera pa bo zaznamoval nastop Niklasa Paschburga, pianista, klaviaturista in harmonikarja, ki se je podal tudi v elektronske vode. Paschburg je pred dvema letoma predstavil kritiško hvaljeni prvenec Oceanic, njegove glasbene ideje pa "so se izkristalizirale in tehtnost dosegle s kombinacijo živih nastopov – več kot stotih koncertov v zadnjih dveh letih – in eksperimentiranja v lastnem berlinskem studiu". Njegov drugi album Svalbard je izšel februarja 2020 pri založbi 7K!

Klavirska tehnika, elektronika (sintetizator in računalnik) ter dedova klavirska harmonika glasbeniku omogočajo glasbeno posredovanje skozi prizmo številnih glasbenih tradicij in jezikov. Z izjemno vsestranskostjo deluje v različnih projektih, od navdihujoče poustvaritve Bachovih Preludijev v c-molu do uspešnih remiksov za popumetnike, kot sta RY X in Asgeir, so še zapisali v CD-ju.