Do zdaj so v okviru Dvocikla izvedli štiri rezidence in sedem koncertov, osmi se torej obeta drevi. Foto: Spletna stran Dvocikla
Do zdaj so v okviru Dvocikla izvedli štiri rezidence in sedem koncertov, osmi se torej obeta drevi. Foto: Spletna stran Dvocikla

Dvocikel je projekt v koprodukciji založbe Moonlee Records in kranjske Layerjeve hiše ter je v okviru svojih rezidenc povezal raznolike glasbenike v tandeme, od koder tudi njegovo ime. Vodilo je, da se glasbenikom ponudi drugačna izkušnja ustvarjanja, občinstvo pa malce drugačne koncerte - zato so vsi koncerti v Ljubljani na drugih lokacijah, običajno takih, ki niso primarno koncertna prizorišča.

Drevi osmi koncert po vrsti
Po včerajšnjem kranjskem nastopu drevi ob 21. uri prihajata v Ljubljano devetčlanski orkester Ljubljanskega laboratorija za znanost in umetnost – Ljudmile ter plesalka, pevka, performerka in ena zanimivejših vokalnih umetnic pri nas Irena Tomažin.

Člani Theremide Orchestre ustvarjajo na glasbilih, ki so jih razvili sami, ko so se očarani nad antenami, prevodnim črnilom, dežniki, žičnatimi račkami, zračnimi cevmi, cveticami in starim železom posvetili hrupni elektronski glasbi. Ta devetčlanski orkester sestavljajo Ida Hiršenfelder, Dare Pejić, Robertina Šebjanič, Tina Dolinšek, Saša Spačal, Dušan Zidar, Luka Frelih, Tilen Sepič in Simon Bergoč. Samostojnima in skupinskemu nastopu bo sledil DJ-set Luke Prinčiča, znanega kot Nova DeViator.

Do zdaj so izvedli štiri rezidence in sedem koncertov, osmega torej drevi. V novembru pa se obetata še dva Dvocikla, in sicer Vesna Zornik in Metod Banko & Teo Collori ter ŠKM banda in Aldo Ivančič.