Kseniya je zmagala s pesmijo Mi skupaj. Foto: EPA
Kseniya je zmagala s pesmijo Mi skupaj. Foto: EPA
Kseniya Sitnik
Zmaga Kseniye ni pustila ravnodušne ... Foto: EPA

Desetletnica je na tekmovanju, ki je potekalo v belgijskem mestu Hasselt zbrala 149 točk in tako premagala vso zbrano konkurenco. Drugo mesto so gledalci in poslušalci prireditve dodelili španskemu predstavniku, desetletnemu Antoniu Joseju, tretje mesto pa je zasedla devetletna pevka Malin iz Norveške.

Zmaga Kseniye ni bila pričakovana
Rezultati glasbenega tekmovanja, na katerem nismo imeli svojega predstavnika, so bili nekoliko presenetljivi, saj je na stavnicah za veliko favoritinjo veljala Malta, ki pa je na koncu končala celo na zadnjem mestu. Predstavnici Belorusije niso pripisovali veliko možnosti za zmago, toda na koncu je za tri točke premagala drugouvrščenega Španca. Na tiskovni konferenci po zmagi se je Sitnikova vedla kot prava zmagovalka Evrovizije in prisotne tudi povabila, naj obiščejo njeno lepo državo.

Prireditev, ki so jo prenašali v dvajsetih evropskih državah, si je ogledal tudi belgijski princ Laurent, nad prireditvijo pa je bedel tudi predstavnik EBU-ja Svante Stockselius, ki je po koncu tekmovalnega dela Evrovizije mladih dejal, da je bil zelo zadovoljen s tem, kar so na odru dvorane prikazali mladi glasbeni izvajalci.