To so Neja Anderle (saksofon), Sebastijan Buda (rog), Zarja Javh Dobernik (harfa), Tim Jurkovič (kitara), Marko Matajič (klavir), Tadej Pance (saksofon), Aleksander Simionov (tolkala) in Neža Verstovšek (violončelo).

Foto: Daniel Celarec
Foto: Daniel Celarec

Njihove nastope je ocenjevala strokovna žirija, ki jo sestavljajo Maja Kojc, ki je tudi predsednica žirije, Gorjan Košuta in Simon Dvoršak. Tajnik žirije je bil Daniel Leskovic. Osem najboljših glasbenikov se bo uvrstilo v finalni večer, ki bo v sredo, 25. marca, v Dvorani Lucijana Marije Škerjanca na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

Tekmovanje prireja Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija v sodelovanju s Konservatorijem za glasbo in balet Ljubljana. Prvi del polfinala se je odvijal v ponedeljek popoldne, drugi pa v torek - na nastopih pa se je predstavilo 23 mladih glasbenikov.

Foto: Daniel Celarec
Foto: Daniel Celarec

Drugi dan polfinala bodo na oder stopili:
Drugi dan so nastopili 20-letna Neža Verstovšek na violončelu, 19-letni Tadej Pance na saksofonu, 19-letna Meta Pirc na flavti, 18-letna Alma Pleteršek na violončelu, 17-letna Katarina Polšak na harfi in 18-letni Aleksander Simionov na tolkalih. Po odmoru sledi še zadnja peterica: 17-letni Urban Šifrar na klarinetu, 17-letna Tia ivajnšič na saksofonu, 17-letni Luka Vovk na klarinetu, 16-letna Neja Anderle na saksofonu in 17-letni Marko Matajič na klavirju. Na spodnji razpredelnici lahko preberete, s katerimi deli se bodo predstavili.

Foto: Daniel Celarec
Foto: Daniel Celarec

Kateri glasbeniki so se predstavili prvi dan?
Prvi dan so nastopili 17-letna Sara Bajc na harfi, 19-letni Sebastijan Buda na rogu, 17-letna Laura Calligaris na violini, 17-letna Sofia Grassi na violončelu, 17-letni Ruben Hudnik na rogu, 19-letni Vid Ibic na klavirju, 15-letna Zarja Javh Dobernik na harfi, 20-letni Tim Jurkovič na kitari, 20-letna Tjaša Klanac na violini, 18-letni Bor Kračun-Pižmoht na violončelu, 20-letni Lan Meden na saksofonu in 20-letna Klara Lužnik na klavirju. (Na dnu članka lahko preberete tudi, s katerimi deli so se predstavili.)

Foto: Daniel Celarec
Foto: Daniel Celarec
 Nazadnje je Slovenijo zastopal violinist Nikola Pajanović, ki je v Edinburgu osvojil odlično drugo mesto. Foto: Darja Štravs
Nazadnje je Slovenijo zastopal violinist Nikola Pajanović, ki je v Edinburgu osvojil odlično drugo mesto. Foto: Darja Štravs

Že 20. izvedba tekmovanja
Evrovizijski mladi glasbeniki je vseevropsko tekmovanje v klasični glasbi, ki poteka na dve leti od leta 1982 in ga organizirajo članice EBU. Tekmovanje je namenjeno glasbenikom med 12. in 21. letom starosti. Nazadnje je Slovenijo zastopal violinist Nikola Pajanović, ki je v Edinburgu osvojil odlično drugo mesto. Pred njim je bil le ruski pianist Ivan Bessonov. Letošnje, jubilejno 20. tekmovanje bo 21. junija v Zagrebu.