Moveknowledgement - ena od nastopajočih skupin na festivalu Born to be wild Foto: Tomaž Grdin
Moveknowledgement - ena od nastopajočih skupin na festivalu Born to be wild Foto: Tomaž Grdin
Za Kocko je rezerviran Hi-hope smoke stage.

Ogrevanje se je začelo z nastopom skupine Bobnars United s posebnimi gosti, pestro dogajanje pa sledi tudi danes. Za nenehno akcijo skrbeli glasbeniki in DJ-ji na štirih odrih. V štirih dneh se je zvrstilo kar 75 zasedb in DJ-ev iz 12 držav. Goste so med drugimi zabavali Bajaga, Hladno pivo, Naio Ssaion, Moveknowledgement, Kocka, Mi2, Blaze in DJ Oxia. Prireditev Društva za razvoj kulture in subkulture se bo končala s ponedeljkovim after partyjem, na katerem bo glasbo vrtel DJ Alen.

Lani med nastopajočimi tudi Laibach
Lani je festival obiskalo približno 4.000 obiskovalcev na dan, ki so lahko spremljali nastope približno 80 nastopajočih skupin in DJ-ev, med katerimi so izstopali Laibach, Eyesburn, Pungent Stench in Superhiks. Že prve izvedbe so se udeležili tudi številni obiskovalci iz tujine, ki jih tudi po zaslugi tujih glasbenih gostov pričakujejo tudi letos. Po dolenjskem vzoru lahko tudi v Slovenski Bistrici obiskovalci prenočijo kar na prizorišču festivala, saj so prireditelji priskrbeli tudi možnost kampiranja.

Različni odri za različne glasbene okuse
Da bi obiskovalci lahko prisluhnili prav tisti zvrsti glasbe, ki jim je najbolj všeč, so prireditelji nastopajoče razvrstili na različne odre. Rock hamer stage so zavzeli Blade, poleg njih pa so nastopili tudi Kiss, Hard Time, Hladno pivo, Sweet Sorrow, Frozen Child, Anavrin in drugi. Part tower stage je bil rezerviran za ljubitelje elektronske glasbe, za katere so med drugim poskrbeli DJ-i Iggy, Minox, Alen, Alenia, Evil Eddie Richards, Psiho in Redok. Pred Hi-hope smoke stageem pa so taborili obiskovalci, ki jim je ljuba glasba, kot jo izvajajo na primer Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar, Moveknowledgement, Siti hlapci, Kocka, Green tendencies, Backstage in Redpointfivestar.