S temi besedami so pri newyorškem Time Outu opisali glasbeno zasedbo The Comet is Coming, ki je leta 2013 vzniknila v Londonu. V Sloveniji jo je bilo mogoče slišati že leta 2016, ko so v Ljubljani nastopili v okviru Druge godbe. Drevi pa se trojica znova vrača v prestolnico, tokrat na oder Kina Šiška, vendar znova v organizaciji Druge godbe.

The Comet Is Coming sestavljajo King Shabaka, Danalogue in Betamax. Foto: Discogs
The Comet Is Coming sestavljajo King Shabaka, Danalogue in Betamax. Foto: Discogs

Prvi koncert v Ljubljani so odigrali po izidu prvenca Channel the Spirits, ki jim je prinesel nominacijo za britansko glasbeno nagrado mercury. Lani mu je sledil kritiško čislani album Trust in the Lifeforce of the Deep Mystery, tokrat pa prihajajo k nam s še svežo izdajo The Afterlife v žepu.

The Comet Is Coming poganja arkestralne kozmične sile. Pripravite se na trk.

The Guardian

"Odličen primerek afrofuturizma"
Zasedba v svoji glasbi združuje elemente psihedeličnega roka, elektronske glasbe, džeza in funka, sicer pa gre za "odličen primerek afrofuturizma", kot so zapisali pri glasbeni reviji NME.

Trojico, ki se skriva za psevdonimi King Shabaka, Danalogue in Betamax, tvorijo saksofonist Shabaka Hutchings, klaviaturist Dan Leavers in bobnar Max Hallett. Hutchings, sicer pomembna figura na londonski novi džezovski sceni, je znan tudi kot član zasedbe Sons of Kemet, na naših tleh pa je koncertiral tudi z zasedbo Ancestors.

"Vsaka od zasedb ima svojo zgodbo, a ponovno prihajajoči člani skupine The Comet Is Coming zvenijo tako posebno in navdušujoče, kot da bi imela njihova glasba res izvor nekje v vesolju. Razumljivo, ker tam "bivajo" Sun Ra, Jimi Hendrix in Frank Zappa kot najbolj pomembni inspiratorji ustvarjalnosti benda," so zapisali v Kinu Šiška.

Pred glavnimi nastopajočimi večera bo nastopil domači dvojec Etceteral, ki ga sestavljata Boštjan Simon (bariton saksofon, DSI Evolver, efekti) in Marek Fakuč (bobni).

Drevišnji koncert v Katedrali Kina Šiška se začne ob 20. uri.