Ed Murray je povedal še, da ga je skrbelo, da bi Jackson utegnil razviti odvisnost od uspaval, in je razmišljal, da bi mu začel zmanjševati odmerke zdravil. Foto: EPA
Ed Murray je povedal še, da ga je skrbelo, da bi Jackson utegnil razviti odvisnost od uspaval, in je razmišljal, da bi mu začel zmanjševati odmerke zdravil. Foto: EPA

"Nimam točnih informacij o tem, če bo še ta teden obtožen. A če bo, se bo predal," je za Los Angeles Times povedal Murrayjev odvetnik Ed Chernoff.

"Murrayjev obisk LA-ja osebne narave"
Zdravnik, ki živi in dela v Houstonu v Texasu, Jackson pa ga je najel prejšnjo pomlad, ko se je začel pripravljati na serijo koncertov v Londonu, je trenutno v Los Angelesu s svojim odvetnikom, zato so se pojavila ugibanja, da bi oblasti kmalu utegnile vložiti obtožnico. A v uradu losangeleškega okrožnega tožilca niso želeli potrditi, da se pripravljajo na kakšen pravni ukrep proti Murrayju.

Chernoff je za omenjeni časopis povedal še, da je Murrayjev obisk Los Angelesa osebne narave - zdravnik ima sina dojenčka, ki živi v Santa Monici v Kaliforniji -, se bo pa tam srečal tudi s svojo ekipo branilcev, poroča AFP.

Zaradi uspaval pevcu zastalo srce
56-letni Murray je že priznal, da je Jacksonu vbrizgal močni anestetik propofol, a šele po tem, ko je poskušal pevcu pomagati pri nespečnosti - trajala je kar šest tednov - s številnimi drugimi zdravili in po tem, ko je Jackson "večkrat zahteval" zdravilo. 20 minut po injekciji je Jacksonu zastalo srce, medtem ko je bil Murray na stranišču in je "za približno dve minuti" zapustil pevčevo sobo, je zdravnik oblastem povedal nekaj dni po pevčevi smrti 25. junija, star 50 let.

Po lastnih besedah je Murray na pomoč poklical šele uro po tem, ko je zaznal, da Jackson ne diha. Smrt pevca so razglasili ob 14.26 po losangeleškem lokalnem času. Mrliški oglednik je presodil, da je bila Jacksonova smrt uboj in jo je povzročila kombinacija zdravil, predvsem propofola in lorazapama.