Namen fotografskega projekta je vizualizacija omejevanja stikov v izrednih okoliščinah  pandemije covida-19. Foto: Reuters
Namen fotografskega projekta je vizualizacija omejevanja stikov v izrednih okoliščinah pandemije covida-19. Foto: Reuters

Dogodek so pripravili v okviru projekta Social Distance Stacks umetnika Floriana Mehnerta, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Prav tako je umetnik želel po pisanju DPA opozoriti, kako pomembna je bližina pri občutenju pripadnosti družbi. Po besedah Floriana Mehnerta se bodo v sklopu projekta dotaknili tudi osamljenosti starejših med pandemijo covida-19.

"Fotografije so del fotografske serije. Vsak prizor naj bi povedal majhno pripoved," je po akciji dejal Mehnert. V sklopu projekta v mehurčke vstopijo mladi ljudje, ljudje v bazenih ali gledališki igralci, umetnik pa jih nato razvrsti in fotografira.

Kako pomembni so pozdravni obredi
Na svoji spletni strani 50-letni umetnik piše, da projekt Social Distance Stacks prevprašuje pereča vprašanja, na primer kako pomembni so pozdravni obredi, kot so rokovanje, objemi, prijateljski poljubi na lica.

Sprašuje se, kako se posameznik počuti, ko obredi javne bližine v družbi niso mogoči, če je pomanjkanje bližine breme za nekatere ali odrešitev za druge, kaj so prednosti, težave in nevarnosti povečane digitalne komunikacije ter ali bodo te razmere vodile k družbenim spremembam.

Namen fotografskega projekta je vizualizacija omejevanja medsebojnih stikov v izrednih okoliščinah pandemije covida-19. Z njim želi Mehnert ustvariti oder za pogovore in debate, še piše na njegovi spletni strani.