Foto:
Foto:
Skladba Živim, ki jo je izvajala Ylenia Zobec, je prejela prvi nagradi za besedilo in glasbo.
Voditeljica izbora Alenka Tetičkovič je na odru Gospodarskega razstavišča pokazala, da zna biti tudi Dancing Queen.

Avtorja zmagovalne skladbe sta izvajalka sama in Raay.

Končnega zmagovalca festivala je izbrala žirija, ki so jo sestavljale štiri podkomisije: občinstvo v dvorani, pred TV-zasloni, žirija izbranih radijskih postaj in povabljenih gostov. Skupno drugo mesto je s pesmijo Preženi oblake osvojila zasedba Billy's private parking, tretja pa je bila Ylenia Zobec s pesmijo Živim.

Gledalci doma bi izbrali Roka Kosmača
Štiridelna žirija v svojih odločitvah ni bila enotna, saj so povabljeni gostje izbrali tudi siceršnjo zmagovalko Majo Slatinšek, občinstvo v dvorani je izbralo Ylenio Zobec, radijske postaje Radio Ognjišče, Radio Val 202, Radio Capris, Radio City, Radio Kranj, Radio Krka in Radio Hit so skupno največ glasov namenile zasedbi Billy's Private Parking, s telefonskim glasovanjem pa so gledalci izbrali Roka Kosmača.

Donosna nagrada za zmagovalko
Najbolj prestižna in tudi najbolj donosna nagrada, kar milijon tolarjev, je nagrada skupne žirije, a nekaj bodo k boljšemu položaju glasbenikov prispevale tudi ostale nagrade.

Ostali prejemniki nagrad
600.000 tolarjev sta za avtorstvo za najboljšo glasbo dobila Hussu in Marino Legovič za pesem Živim, ki jo je zapela Ylenia Zobec, 300.000 tolarjev pa sta za najboljše besedilo iste skladbe prejela Marino Legovič in Damjana Kenda. Za glasbo je žirija nagradila še Aleša Čadeža, ki je melodijo za pesem Mudi se mi napisal Bojani Glatz, in Naceta Pastirnika, ki je za Yuhubando napisal glasbo za pesem Za vsak slučaj.

Na oder za najboljše sta prišla tudi Sergej Pobegajlo in Urška Majdič, ki sta za zasedbo Billy's Private Parking napisala pesem Preženi oblake, Yuhubanda oziroma avtorja besedila Bruno Berger in Brina Majlan pa so osvojili tudi tretje mesto med najboljšimi besedili.

V znamenju disko vročice
Prireditev, ki je bila v znamenju disko vročice, h kateri je pripomogel tudi nedavni obisk Abbamanie v Ljubljani in Mariboru, sta vodila Alenka Tetičkovič in DJ Dee, z besedami "No, pa začnimo!" pa jo je odprl direktor radia Hit Stane Cencelj. Na njej je poleg zmagovalcev veliko pozornosti vzbudila Bojana Glatz, ki je presenetila s precej nenavadnim oblačilom, malo drugačni kot ponavadi pa so bili tudi spoti, ki so najavljali nastopajoče.