Jure Pukl je za svoje glasbene dosežke s saksofonom dobil že več nagrad. Foto: www.jurepukl.com
Jure Pukl je za svoje glasbene dosežke s saksofonom dobil že več nagrad. Foto: www.jurepukl.com
Moon Inhabitants
Moon Inhabitants so se zbrali pred dvema letoma v Gradcu.

Prvi so prišli na vrsto Jure Pukl in Moon Inhabitants. Puklu na tenor saksofonu so družbo delali Phil Yaeger na pozavni, Steve Wood na kontrabasu in Bajram Istrefi Jr. na bobnih.

Med Slovenijo in Gradcem
Jure Pukl je študiral klasični saksofon na Dunaju. Zanimanje za improvizacijo ga je nato pripeljalo do jazzsaksofona, ki ga je najprej študiral na Dunaju, potem pa na koservatoriju v Haagu na Nizozemskem. Nato je odšel v Boston, kjer se je izpopolnjeval ob glasbenikih, kot so Joe Lovano, George Garzone, Dave Samuels, Dave Santoro, Greg Hopkins, Lello Molinari in Ed Tomassi. Od 2003 Pukl živi med Slovenijo in Gradcem, kjer končuje magistrski študij.

Sodeluje z veliko glasbeniki in skupinami, med njimi s Claudiem Abbadom, Cristophom Cechom, Johnathanom Blakom, Milesom Griffithom, Renatom Chiccom, Boškom Petrovićem, Primožem Grašičem, Leejem Harperjem, Zivom Ravitzem, Martinom Reiterjem, Dragom Gajem, Leom Genovesejem, Leejem Fishem, Ratkom Divjakom, Kevinom Williamsom, Mariem Vavtijem, Clemensom Salesnyjem, Big Bandom RTV Slovenija in dunajskim Nouvelle Cuisine.

V dveh letih od ustanovitve skupine Moon Inhabitants je skupina širila svoj krog delovanja iz svoje domače baze v Gradcu. Njihova glasba se razprostira od atmosferskih balad do zemeljskega groova, med gosto mrežo skupinskih improvizacij in kristalno jasnimi temami.

Po koncertih jam sessioni
Vsi koncerti v sklopu cikla Majski jazzvečeri na Ljubljanskem gradu so brezplačni in se bodo začenjali ob 20.00, sledili pa jim bodo jam sessioni nastopajočih in drugih glasbenikov. Maja bodo nastopili še Adam Klemm band, Renato Chicco kvartet, Erik Marenče trio, Boštjan Simon kvartet, Črt Remic kvintet, Kristina Oberžan & The Grooveyards, All Time Jazz Trio & Lucia Lužinska, Tjaša Fabjančič kvartet, Kvintet oddelka za jazz SGBŠ ter Primož Grašič band.