Šansonjer Andraž Hribar. Foto: Cafe teater
Šansonjer Andraž Hribar. Foto: Cafe teater
Neca Falk. Foto: Cafe teater

Koncert so vodili Jure Ivanušič in glasbena klovna Max ter Gogol iz Nemčije. Ljubitelji šansonov so lahko prisluhnili domačim izvajalcem, in sicer Eldi Viler, Neci Falk, Adiju Smolarju, Marku Groblerju, Niki Vipotnik, Andražu Hribarju, Marku Breclju, Janiju Kovačiču, Alenki Pinterič in zasedbam Olivija, Skakafci, Klemen Pisk Band ter Boris Cavazza Kvartet. Gosti večera, ki so k nam pripotovali od nekoliko dlje pa so Ibrica Jusić, Tereza Kesovija, Vitalij Osmačko in Clara Moreau.


Vabimo vas k ogledu dnevnika, ki ga piše scenarist prireditve.

Nastopajoče je spremljal orkester Simfonika, ki ga bo vodil dirigent Marko Fabiani, pevci pa so se občinstvu predstavili na sceni Andreja Stražišarja in po scenariju Marka Vezoviška.

La Vie En Rose ... drugič
Projekt La Vie En Rose, katerega idejna vodja je Vita Mavrič Stražišar, so začeli lani, ko so priredili festival Dnevi šansonov. Na njem so se v treh junijskih dneh predstavili kvartet Akord, igralka Ksenija Prohaska in - sklepni dan prireditve - cela vrsta znanih pevcev, med katerimi so bili tudi Rade Šerbedžija, Arsen Dedić in Gabi Novak ter Radojka Šverko.