Zasedba Unsane v Slovenijo prihaja prvič. Foto: TeMikka
Zasedba Unsane v Slovenijo prihaja prvič. Foto: TeMikka

Najbolj vroče je bilo na kopališču v Murski Soboti ob nastopu newyorške rockovske skupine Unsane, ki v Slovenijo prihaja prvič, pozornosti vredni pa so bili tudi koncerti bosanske reggae-dub-crossover zasebe Dubioza Kolektiv, tria japonskih kamikaz Electric Eel Shock, čeških težkometalcev Thema11 in njihovih kolegov Bubul. Od domačih glasbenikov so na festivalu, ki je od zgodnjega popoldneva potekal pozno v noč, nastopili Kleemar, zasedba ŠKM, Vulvathrone, Samo Boris, Valterap, DH dEZA in Stekli psi.

Zgoščeno, a nič izpuščeno
V prejšnjih letih je festival potekal več dni, letos pa je dogajanje na severovzhodu Slovenije zgoščeno na en dan. A kot obljubljajo organizatorji, ostaja "povzetek dobre godbe, ki jo mainstream mediji radi spregledajo, je zavest in vzgoja za vse, ki prisegajo na avtorski in ustvarjalni pristop." Izbor nastopajoči glasbenikov bi moral zadovoljiti vse, ki jim je všeč dub, hard core, hip hop, metal, reggae, crossover, garažni rock, post rock in noise rock.

Tržnica s kulturnimi izdelki
Festival je prinesel tudi bogato spremljevalno dogajanje, v okviru katerega se je mogoče udeležiti različnih športnih tekmovanj, letos prvič pa so organizatorji pripravili tudi festivalsko tržnico. Na njenih stojnicah je bilo mogoče najti pestro ponudbo plošč, majic, nakita, stripov, knjig in drugih izdelkov kulture, med gradivom pa so tudi predstavitve različnih glasbenih skupin in založb.