Mia Žnidarič velja za eno izmed najboljših slovenskih džezovskih pevk. Foto: Osebni arhiv / Neca Falk
Mia Žnidarič velja za eno izmed najboljših slovenskih džezovskih pevk. Foto: Osebni arhiv / Neca Falk

Mia Žnidarič, prvi glas slovenskega džeza, je na glasbeno prizorišče stopila v devetdesetih letih preteklega stoletja kot ena prvih slovenskih džezovskih pevk. Do danes je posnela že štirinajst albumov. Občinstvu se je v spomin vtisnila tudi s prepoznavno glasbo za film Babica gre na jug (Vinci Vogue Anžlovar, 1991).

Koncert v Mariboru predstavlja njen že tretji projekt z Big Bandom RTV Slovenija. S skladbami s svoje zadnje zgoščenke ‒ "z novimi, izvirnimi in s svingom prepojenimi klasikami ‒ ter z ljubeznijo do slovenskega jezika tokrat spet združuje različne glasbene smeri in vam ponuja večer klasičnega svingovskega džeza, intimnih balad in pozitivne energije," so napovedali v mariborski operi.

Džezovska pevka je lani praznovala 30 let svoje pevske kariere, ki se vpleta v glasbeno tradicijo Billie Holliday, Elle Fitzgerald, Sarah Vaughan, Dinah Washington, Nancy Wilson in Ette Jones. Njeni albumi so nastajali s skupino The Steve Klink Trio in trikrat tudi v sodelovanju z Big Bandom.

Nagradna igra: Vstopnici za predstavo


Kako se imenuje zadnji album Mie Žnidarič?

Vaše odgovore pričakujemo na naslov mmc-kultura@rtvslo.si do torka, 12. marca, do 13. ure. Pripišite tudi svojo telefonsko številko.

Podelili bomo dve vstopnici.

Pravila o sodelovanju v nagradni igri si lahko preberete tukaj.