Foto:
Foto:
Na predfinalnem izboru se je dobro uvrstila tudi Alenka Godec.
Rok Kosmač je sodeloval tudi na lanskem festivalu MMS-a in se dobro odrezal.

Finaliste so med 28 nastopajočimi na dveh predizborih izbrali obiskovalci prireditve in gledalci prek televizijskih zaslonov. Na današnji prireditvi, ki jo vodi Jernej Kuntner, pa bodo poleg tekmovalcev nastopili tudi znani glasbeni gostje, Tereza Kesovija, Nina Badrič, Boris Novković, Pika Božič, Anja Rupel, Karma in zasedba Brazil Tropical.

Med 14 nastopajočimi na prvem predfinalnem večeru, ki ga je povezovala misica in pevka Rebeka Dremelj, so se na današnji veliki finale uvrstili Peter Januš, Atomik Harmonik, Slavko Ivančič, Diona Dim, Tjaša Pustotnik, Ylenia Zobec in Billy's Private Parking. Na včerajšnjem večeru, ki ga je vodil Stojan Auer, pa so obiskovalce in žirijo prepričali Rok Kosmač, Alenka Godec, Domen Kumer, Frajkinclarji, Maja Slatinšek, Malibu in Botri.

Kdo bo odločal o zmagovalcih?
V današnjem finalu - tako je bilo tudi v obeh predfinalnih predizborih - lahko sodelujejo vsi obiskovalci, ki so kupili vstopnico za prireditev. Poleg prisotnih v avditoriju pa bodo o zmagovalcu in prejemnikih nagrad odločale še žirije radijskih postaj in gledalci pred televizijskimi sprejemniki, ki bodo svoj glas lahko oddali prek telefonskega glasovanja.

Obiskovalci in glasovalci prek telefona bodo med finalisti izbrali tri nagrajence, strokovna komisija pa bo podelila pet nagrad - za najboljšo skladbo v celoti, najboljšo melodijo, najboljšo priredbo, najboljšo izvedbo in najboljše besedilo.

Sklepni mednarodni večer
Štiridnevni glasbeni festival se bo jutri končal z mednarodnim večerom pod vodstvom Ivane Šundov, na katerem bodo med drugimi nastopili tudi Karmen Stavec, Tony Cetinski, Davor Borno, Werner, Avia band in Kingstoni. Obiskovalci pa bodo lahko prisluhnili tudi prvouvrščeni skladbi po mnenju občinstva in najboljši skladbi v celoti po mnenju strokovne žirije.

Vrstni red nastopajočih na finalnem večeru:

1. Tjaša Pustotnik: Čarobna so jutra
2. Peter Januš: Bela barka
3. Alenka Godec: V dobrem in slabem
4. Botri: Nekaj v tebi
5. Malibu: Moj raj
6. Diona Dim: Cosmo
7. Atomic Harmonic: Brizgalna brizga
8. Billy's Private Parking: Še verjamem - V srce
9. Rok Kosmač: Biseri v očeh
10. Slavko Ivančič: Z mano ti ne gre
11. Frajkinclarji: Presnete punce
12. Ylenia Zobec: Ne, ne bom
13. Maja Slatinšek: Iz orbite
14. Domen Kumar: Polna luna.