Gal je album Duša in telo spet skoraj v celoti posnel sam, prav tako ga je podpisal tudi kot avtor, studijski producent in založnik. Foto: Miha Golar/Cankarjev dom
Gal je album Duša in telo spet skoraj v celoti posnel sam, prav tako ga je podpisal tudi kot avtor, studijski producent in založnik. Foto: Miha Golar/Cankarjev dom

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bo drevi ob 19.30 s številno instrumentalno zasedbo na koncertu Za dušo in telo predstavil pesmi z nove avtorske plošče, so sporočili iz Cankarjevega doma. "Napolnite dušo, dajte duška telesu," še dodajajo organizatorji.

Nova plošča predstavlja progresivno in logično nadaljevanje Gjurinovega glasbenega ustvarjanja s posebnim poudarkom na besedilih, njihovi interpretaciji, barvitih glasbenih aranžmajih in nenehnem mešanju žanrov, so zapisali v Cankarjevem domu.

Vokalni gostje večera bodo Severa Gjurin, Hamo, Nina Pušlar in mlada garda. V zasedbi, v kateri bo kot pevec z akustično kitaro nastopil Gjurin, pa so še vokalista Rene Markič in Matej Tekavčič, Jean Markič (orglice), Blaž Učakar (glas, kitara), Gašper Konec (koncertne orgle, klavir, harmonika, čembalo), Denis Horvat (hammond orgle, rhodes, klavir, zvončki), Blaž Celarec (tolkala), Gašper Peršl (bobni), Miha Kraker (kitare, mandolina, tolkala), Miha Debevec (diatonična harmonika), Tomaž Rožanec (klavirska harmonika), Mirko Medved (kitare), Matija Krečič (violina), Valentin Štante (viola), Marko Kragelnik (violončelo) in Domen Gracej (trobenta, krilni rog, pikolo trobenta).

Gal Gjurin se je rodil 12. novembra 1978 v Ljubljani. Študiral je slovenistiko in sociologijo kulture na ljubljanski Filozofski fakulteti. Poezijo in prozo objavlja v literarnih revijah in drugih publikacijah. Njegova literatura je prevedena v italijanščino, angleščino, češčino, srbščino in slovaščino ter je del antologije slovenske poezije Mi se vrnemo zvečer (Beletrina) in antologije slovenske erotične poezije V tebi se razraščam (Mladinska knjiga). Na področju glasbe ima za seboj šest avtorskih plošč. Komponira in izvaja tudi avtorsko orkestralno in filmsko glasbo ter glasbo za dramske in plesne predstave. Med drugimi priznanji je dobitnik nagrade Slovenskega šansona 2005.