Pankrti so posneli tudi novo skladbo Zadnja ljubezenska pesem. Foto: Vojko Flegar
Pankrti so posneli tudi novo skladbo Zadnja ljubezenska pesem. Foto: Vojko Flegar

Gre za novo različico ZK-punka in povsem novo skladbo Zadnja ljubezenska pesem, ki bosta pospremili CD-kompilacijo in DVD. Z objavo praznuje legendarna skupina vrnitev na oder in 30 let obstoja. Najprej so izdajo kompilacije napovedovali za Prešernov dan, 8.
februarja, a so nato izbrali nov datum, 27. april, dan boja proti okupatorju.

Deset albumov v treh desetletjih
Pankrti so v času svojega delovanja posneli 10 avtorskih albumov in tri kompilacije, med njimi Lublana je bolana, Državni ljubimci in Rdeči album. Zadnji koncert (pred lanskim tivolskim) so Pankrti odigrali leta 1987 v nabiti Hali Tivoli v Ljubljani. Poimenovali so ga Zadnji pogo v Ljubljani. Po ponovni vrnitvi na ljubljanski oder pa so napovedali še nastope v Zagrebu, Beogradu, Osijeku, Novem Sadu, Dubrovniku, Sarajevu in nekaterih drugih mestih.

1. decembra lani so se na oder Hale Tivoli ponovno podali Pero Lovšin, Bogo Pretnar, Boris Kramberger, Slavc Colnarič in pridruženi član, svetovno znani kitarist Ivan Král. Ob praznovanju 30-letnice skupine pa so v Muzeju novejše zgodovine Slovenije pripravili tudi fotografsko razstavo Nč se ne premakne.