Foto:
Foto:

Pesem je za zmagovalko izbrala tudi komisija v sestavi Ivo Umek, Smilja Baranja, Urška Čop Šmajgert in Tomaž Habe. Besedilo zmagovalne
pesmi je napisala Metka Ravnjak Javk, glasbo Emil Glavnik, aranžma pa je uredil Milan Ferlež.

Besedilo zmagovalne pesmi je napisala Metka Ravnjak Jauk, glasbo je prispeval Emil Glavnik, aranžma pa je uredil Milan Ferlež. Lidija Kodrič je slavila v konkurenci 14 glasbenikov, ki so skladbe ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija prvič javno izvedli prav na mariborski prireditvi.

Nagrade strokovne žirije
Zorko, Jelka Šprogar, Mojca Maučec) je podelila tri nagrade za najboljše besedilo, in sicer Feriju Lainščku (Violina), Milanu Kamniku (Znucan rukzok) in Marku Logarju (Pesem se vrača domu). Pesem Violina je izvedel Halgado band, Milan Kamnik je pesem Znucan rukzok zapel sam, skladbo Pesem se vrača domu pa je izvedla skupina Bluegrass Hoppers.

Prireditev je v ajdovskem narečju vodila Lara P. Jankovič, kot glasbeni gostje pa so nastopili tudi zmagovalci Slovenske popevke, ki so slavili prejšnjo nedeljo, skupina Dežur, in zmagovalca letošnje Eme Duo Platin.

Po podatkih, ki so jih posredovali iz Službe za odnose z javnostjo RTV Slovenja, je letošnji prenos Festivala narečne popevke na TV Slovenija spremljalo 40 odstotkov gledalcev televizije v času festivala.