Legendarne slovenske popevke bo zapelo nekaj naših najboljših pevcev in pevk. Ponovno se bo  Big Bandu in Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija pridružila tudi Elda Viler. Foto: MMC RTV SLO
Legendarne slovenske popevke bo zapelo nekaj naših najboljših pevcev in pevk. Ponovno se bo Big Bandu in Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija pridružila tudi Elda Viler. Foto: MMC RTV SLO

Gala koncert se je začel danes ob 21.00 in v ljubljanskih Križankah bodo pod taktirko dirigentov legendarnega Mojmirja Sepeta, Lojzeta Krajnčana in Patrika Grebla ter v izvedbi Big Banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija zazvenele Velkaverhove največje uspešnice.
V poletje bodo ljubitelje glasbe zazibale pesmi Dan ljubezni, Med iskrenimi ljudmi, Mini Maxi, Brez ljubezni mi živeti ni, So najlepše pesmi že napisane in številne druge uspešnice, prepevali pa jih bodo Alenka Godec, Oto Pestner, Darja Švajger, Pepel in kri, Nuša Derenda, Edvin Fliser, Elda Viler, Jure Robežnik, Andrej Šifrer, Eva Sršen, Janez Bončina Benč, Ivan Hudnik, Anika Horvat, Eva Hren, Nina Strnad, Neža Drobnič, Matjaž Jelen, Dominik Trobentar, Irena Vrčkovnik, Ana Dežman, Irena Vidic in Iva Stanič. Večer bo povezovala Ana Tavčar.
Legendarni pisec besedil in založnik
Leta 1943 v Gvajani rojeni Dušan Velkaverh je med letoma 1961 in 1993 delal na Radiu Slovenija, od leta 1982 kot direktor glasbene produkcije. Leta 1993 je ustanovil svojo založbo Corona. Napisal je na stotine besedil, med njimi za skladatelje, kot so Sepe, Jože Privšek, Jure Robežnik in Tadej Hrušovar. Pisal je tudi za skupine, denimo Hazard ter Pepel in kri.