V program koncerta  Glasbene laži in glasbene šale so vključili glasbo Marjana Kozine, Wolfganga Amadeusa Mozarta in Jureta Godlerja. Foto: RTV SLO
V program koncerta Glasbene laži in glasbene šale so vključili glasbo Marjana Kozine, Wolfganga Amadeusa Mozarta in Jureta Godlerja. Foto: RTV SLO

Na koncertu, ki so ga poimenovali Glasbene laži in glasbene šale v Kulturnem centru Janeza Trdine, so izvedli dela Marjana Kozine, Wolfganga Amadeusa Mozarta in novo skladbo za orkester skladatelja Jureta Godlerja.

Po stoletnici Marjana Kozine
V prvem delu večera, ki ga bosta povezovala Jure Godler in Tilen Artač, se bodo poklonili lanski stoti obletnici rojstva novomeškega skladatelja Marjana Kozine. Simfonični orkester RTV Slovenija, ki ga bo vodil dirigent Marko Hribernik, bo tako izvedel skladateljevo Simfonijo, natančneje tretji stavek, Bela krajina.

Drugi del koncerta bo najprej v znamenju Mozartove glasbe, zatem pa bo mogoče prisluhniti še delu Jureta Godlerja. Ta je 20-minutno delo Ein Musikalischer Spass napisal posebej za Glasbene laži in glasbene šale.

Glasba na nekoliko drugačen način
Obiskovalci koncerta pa glasbi ne bodo le prisluhnili, ampak bodo o predstavljenih delih izvedeli tudi veliko manj znanih dejstev. Te bosta v svojih komentarjih podala voditelja Godler, ki študira kompozicijo na salzburškem Mozarteumu, in Artač, ki študira violončelo na zagrebški glasbeni akademiji.